Реклама / Ads
4| 4893 |27.01.2010 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Тежки престъпления няма вече почти месец

.
Цветан Цветанов Източник: Вяра Йовева
Много от емблематичните фигури на прехода вече имали легален бизнес, коментира министърът, според когото било много трудно се противодейства на престъпната дейност на подобни лица.
 

От втората половина на декември няма тежки престъпления на територията на страната, констатира по БТВ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той обави, че работата по акцията срещу групата за знакови отвличания, известна като "Наглите" продължава. Същото важало и за двамата братя Маргини. Фактът, че Малкият Маргин се е укрил, означавал, че той се притеснява за нещо, коментира министърът и съобщи, че той продължавал да се издирва. Продължавала работата на институциите по посочените от МВР 300 топ-престъпници, сред които Гейзо, Лъвицата и др.

Много от емблематичните фигури на прехода вече имали легален бизнес
, коментира министърът, според когото било много трудно се противодейства на престъпната дейност на подобни лица. Там, където има пране на пари, търсим начини за противодействие, обясни той и каза, че не винаги хората, известни с определена престъпна дейност, могат да бъдат задържани точно за нея.

При предишните управления в някаква степен имало чадър на организираната престъпност, която връщала жеста по време за избори чрез осигуряване на гласове. През последните години явлението купуването на гласове било известно, отсъди Цветанов. Той обясни, че МВР, ДАНС и прокуратурата създават съвместни специализирани екипи и работят заедно, за да не се повтаря добре известната фраза „Ние ги хващаме - те ги пускат". Сега цялостната концепция била променена, за да излезем от блатото, в което сме затънали.

С оглед качествата на Р. Желева и индикациите, които се даваха от европейска страна, не беше грешка да се издигне кандидатурата й за еврокомисар, каза Цветанов. Влизането й в този дебат довели до разконцентрираност, но мъжкото й поведение с подаването на оставката и номинацията на Кристалина Георгиева компенсирали негативите, добави той.

По повод факта, че Цветанов ще получи днес статуетка „Политик на годината" той коментира, че тя е плод на съвместната работа на целия му профедионален и политически екип. Frognews.bg напомня, че министър Цветанов беше номиниран за Политик на 2009 година от слушателите на Дарик радио. Според обявените резултати общо 198 812 бяха гласували в анкетата, 40% от тях посочиха на първо място Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5024 |20.01.2010 Цв. Цветанов: Едни групи и хора са заловени; предстоят следващите . 26| 4710 |18.01.2010 Цветанов: 300 престъпници тормозят държавата . 5| 4748 |05.01.2010 Цв. Цветанов: Криминалите да бъдат осветени . 2| 4804 |04.12.2009 Цв. Цветанов: Безплатен обяд няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads