Реклама / Ads
20| 5633 |04.06.2013 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Уволненията в МВР са необоснована политическа чистка

.
Цветан Цветанов
Цветанов не очаквал да бъде задържан след връщането си в България и отпадането на имунитета му на депутат. Няма достатъчно доказателства за тези твърдения, тиражирани от лидера на ПЕС Сергей Станишев в предизборната кампания, смята той.
 

Реорганизациите в спецслужбите могат да застрашат не само сигурността на страната ни, но и сигурността на Европейския съюз, казва ексвътрешният министър Цветан Цветанов, който е в Брюксел, съобщи БНР. Уволненията на ръководни кадри в МВР според него са необоснована политическа чистка.


Той каза, че тва са хората, представляващи лицето на министерството в съответните областни дирекции, които никога не били съпричастни към политически каузи.

Оценката, която съм дал за тях, е на база на професионалните им качества и се гордея, че съм работил с всички тези директори. Всичките са били действащи служители, в голямата си част са минали на допълнителни квалификации в правоохранителните агенции на съответните наши евроатлантически партньори. Винаги са се ползвали с необходимото уважение, доверие и затова имахме тези успехи, заяви Цветанов.


Преди днешните си срещи с представители на Европейската народна партия Цветан Цветанов заяви, че Европейската народна партия и Европейската комисия ще следят отблизо прокурорската проверка срещу него за незаконно подслушване.

Цветанов не очаквал да бъде задържан след връщането си в България и отпадането на имунитета му на депутат. 
Няма логика това нещо да стане, това е начален етап за стартиране на досъдебно производство. Има толкова доказателства, които трябва да бъдат събрани, и затова трябва да отпадне този имунитет, за да може да се види каква е истината. Прокуратурата, когато беше входиран този сигнал, трябваше да предприеме действия за проверка. В момента, в който тя е преценила, че трябва да има образувано досъдебно производство, разбира се, че тя ще го приключи на един етап и ще се види всъщност, че няма достатъчно доказателства за тези твърдения, тиражирани от лидера на ПЕС Сергей Станишев в предизборната кампания, каза още Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5872 |01.06.2013 Цв. Цветанов: Невинен съм! Мога да си мисля нещо за прокуратурата . 26| 5784 |31.05.2013 Цветанов: Калин Георгиев подаде оставка, за да не участва във фалирането на МВР . 44| 5290 |30.05.2013 Цветанов: Невинен съм . 46| 5746 |29.05.2013 Цветанов: Ясно е кои са кадровиците на този кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads