Реклама / Ads
44| 5887 |10.01.2012 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Не вярвам на Я. Янев; не съм водил доверителни разговори с В. Сидеров!

.
Цветан Цветанов
Има хора с по две лица в България. Едното е обществено, другото - на поръчител на убийства. Предсрочните избори не били дискусионни за ГЕРБ. Цветанов призна, че не вярва на Яне Янев. Вицепремиерът разпоредил внезапни проверки по магистралите.
 

Има виновни лица за създаването и задълбочаването на проблемите по АМ Хемус и Струма при тежката зимна обстановка, обяви по НТВ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той призна, че проблемът бил много тежък заради запречените по пътя ТИР-ове. Вината не бивало да се вменява на един или друг, въпреки че и снегопочистващите фирми я носели до голяма степен. АМ Хемус се оказа най-невралгичната точка, липсваше обективна информация от фирмата, която я почиства.

За договора с тези фирми и неустойките по него, за които се говори, че са огромни, Цветанов каза, че не го познава в детайли, но е разпоредил да се правят внезапни проверки по магистралите. Фирмите, когато участвали в конкурсите, декларирали определена техника, а впоследствие се оказвало, че не разполагат с такава.

За идеята да се арестуват онези, които шофират с летни гуми, Цветанов каза, че при ТИР-овете няма отделно летни и зимни гуми, там е важен грайферът. Не можем обаче до всеки ТИР да поставим полицай, каза Цветанов. За идеята на ТИР-овете целогодишно да се забрани да се движат по магистралите, той каза, че трябва да се изхожда от обективни критерии, защото не бива да се нанася вреда на бизнеса. Но когато се правят нарушения, трябва санкции, сега беше застрашен живота на много граждани - и български, и чужди, констатира той. Нарушителят трябва да стане инвеститор, заключи Цветанов.

По повод казаното от Станимир Флоров за наличието на хора с две лица в България - едното обществено, другото - на поръчител на убийства, Цветанов потвърди, че това е така. През годините на преход подобни лица е имало и в НС и в МС, каза още той. В момента се стараем да не го допускаме и когато има подобни сигнали, ги проверяваме и вървим към съответната реализация, добави министърът.

По темата за Хизбула и евентуалните опасности вицепремиерът отказа да говори; темата сигурност и тероризъм трябва да се анализират внимателно.

Темата предсрочни избори никога не е била дискусионна в ПП ГЕРБ, увери Цветанов. Говоренето за това е угодно само на политическите ни опоненти, ние получихме ясен знак от местните и президентските избори, хората показаха, че в момента няма алтернатива на ГЕРБ, продължи той. Нашите опоненти в момента имат вътрешнополитически проблеми и им е угодно да говорят така. Станишев говорел така, защото в БСП се връщал бившият лидер Първанов.

Не е важно дали аз вярвам на Яне Янев или не, важна е политиката на партията, каза Цветанов, който не бил разговарял с Янев от есента на 2009 г. Не вярвам на Янев, ако трябва да бъда откровен, призна вицепремиерът.

Не съм водил доверителни разговори с Волен Сидеров; той е много агресивен към ГЕРБ, Борисов и мен, но не ние сме виновни за състоянието на Атака, а той самият и неговите си хора, каза Цветанов. Необмислените му действия провокирали развитието на нещата в партията на Сидеров. Цветанов обясни, че независимите депутати също получавали пари от субсидията за разходни дейности на база разходни документи; нямало даване на пари като втора заплата, това било невъзможно. Така говорели политическите партии, притеснени от разпад на парламентарните си групи.

За отстраняването на Андрей Иванов като председател на СОС Цветанов каза, че не би искал да коментира предварително; това щяло да стане ясно след сериозен политически разговор.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5303 |28.12.2011 Цветанов: Не воюваме със САС, искаме ефективно правосъдие . 42| 7448 |21.12.2011 Цветанов: Има сигнали за корупция в управлението; разследват се . 29| 5194 |20.12.2011 Цветанов: Законът за конфискацията трябваше вече да е факт . 43| 5048 |19.12.2011 Цветанов: При палежите има и криминален, и случаен елемент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads