Реклама / Ads
7| 5722 |03.05.2013 НОВИНИ

Цвета Караянчева: Родопите години наред бяха харизани на ДПС

.
„Повече от 20 години ни мачка ботушът на ДПС, тормозят всеки, който не споделя политиката им. Такова разделение на хората не е имало даже по Живково време. Районът обезлюдя, закриха се цеховете, младите избягаха."
 

С тези думи се оплакаха жителите на родопското село Горно Прахово, община Ардино, пред кандидата за народен представител от ПП ГЕРБ Цвета Караянчева. Горно Прахово се е стопило няколко пъти от началото на прехода до днес.

„На моята улица лампите не са подменяни от 10 години. Ако не си от ДПС, нито ще имаш улично осветление, нито асфалт, и снега не чистят през зимата", разказа Неждет Хабибов, председател на кооперацията в съседното село Млечино. По неговите думи, ДПС е превърнало общината във феодално владение и не позволява на хората дори да мислят различно. ДПС монополизира пазара чрез свои близки фирми, обществените поръчки се правят на тъмно, източват се общински и държавни пари", подчерта Хабибов. „Предупредиха ни, че хора на ГЕРБ не бива да припарват до входа на селото", допълни брат му Мехмед.

„Не се страхувайте, защото партия ГЕРБ не дели хората и работи за развитие на всички региони, а Родопите години наред бяха харизани на ДПС. Ние не си служим със заплахи и не притискаме хората, всеки е добре дошъл при нас. Доказахме, че ни е грижа и за тютюнопроизводителите, и за животновъдите, и през новия програмен период на ЕС ще бъде така", заяви Цвета Караянчева.

Тя припомни, че в Кърджалийско за последните 4 години са влезли нас 180 милиона лева под формата на субсидии, национални доплащания и мерки по Програмата за развитие на селските райони, а институциите в земеделието са започнали да помагат на хората да подготвят проекти и да се възползват от правото си на подпомагане. „През следващия управленски мандат ще работим за повишаване на заетостта и на доходите. Радвам се, че имаме подкрепа дори в селата, които ДПС е узурпирало. Не позволявайте да ви манипулират и да ви лъжат, ГЕРБ дава шанс на знаещите и можещите и на всеки, който иска да печели от труда си", заяви Цвета Караянчева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 5100 |03.05.2013 Трима издали Цветанов за незаконното подслушване . 79| 5905 |02.05.2013 Станишев: Разликата между Борисов и Цветанов са 3 години затвор . 51| 5193 |02.05.2013 Цветанов: Станишев да каже защо няма сблъсък на платформи . 120| 5104 |02.05.2013 Цветанов: Предстоящата победа озлобява още повече опонентите ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads