Реклама / Ads
7| 5003 |10.11.2018 НОВИНИ

Цветан Цветанов: Борисов вече е цененият фактор за стабилността в Европа, а това дразни президента Румен Радев

.
Цветан Цветанов Източник: БГНЕС
Изказването на президента не е нормално за един обединител на нацията. Валери Симеонов се е извинил за обидните реплики относно майките на деца с увреждания и не трябват да се използват крайни мерки, а трябва да се съди по действията. Относно оправдателната присъда по делото ”Октопод” за Алексей Петров, Цветанов заяви, че е горд с всичко, което е направил по времето си на вътрешен министър.
 

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Денят започва с Георги Любенов по БНТ.

 

„Може би в обръщението президентът Румен Радев визира това, което той направи, когато определи служебния кабинет, да се започнат процедури „на тъмно“, коментира той и допълни, че изказването на президента не е нормално за един обединител на нацията.

„Демокрацията не е в опасност, тя е в опасност при служебен кабинет. Когато се реализират политики „на тъмно“, когато се управлява еднолично в лицето на президента“, заяви Цветан Цветанов.

 

„Сега имаме парламент, имаме опозиция, парламентарно мнозинство. Имаме стабилно правителство и параметри, които ни отреждат до най-развитите държави в ЕС“, обяви зам.-председателят на ГЕРБ. „“, коментира Цветан Цветанов. „Румен Радев е президентът на БСП. Когато говорим за прозрачност и устои на демокрацията, да припомним коя е най-непрозрачната президентска кампания“, посочи той и обърна внимание, че Румен Радев е единственият президент, който не е идвал в парламента.

 

По темата дали вицепремиерът Валери Симеонов се е превърнал в заложник за оцеляването на кабинета, Цветанов заяви, че не трябват да се използват крайни мерки, а трябва да се съди по действията и припомни, че Валери Симеонов се е извинил за обидните реплики относно майките на деца с увреждания.

 

Относно оправдателната присъда по делото "Октопод" за Алексей Петров, Цветанов коментира, че е горд с всичко, което е направил по времето си на вътрешен министър заедно с професионалистите от МВР и прокуратурата.

 

"Елена Йончева внесе ли нещо в прокуратурата след като изговори куп неверни неща по адрес на Делян Добрев? По тях няма данни да се образува досъдебно производство. Когато обаче прокуратурата внесе данни за пране на пари, за офшорни документи, какво искате - да ги заметем по килима ли?", коментира Цветанов поисканите от главния прокурор Сотир Цацаров депутатски имунитети и в частност, този на Елена Йончева от ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4228 |09.11.2018 Борисов омайва кметове на лична среща с тяхното сдружение . 7| 10375 |08.11.2018 Илиян Василев: Борисов, Борисов става въпрос за ядрена енергетика, не за мачле . 7| 9295 |08.11.2018 Борисов в Хелзинки: ЕС проявява двоен стандарт спрямо България, Румъния и Гърция . 13| 7161 |06.11.2018 Първан Симеонов: Борисов разсъждава дали да ”хвърли кърпата” и отиде на избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads