Реклама / Ads
4| 4456 |22.12.2018 НОВИНИ

Цветан Цветанов: Много държави са предпочели F-16 пред „Грипен”

.
Цветан Цветанов
Промените в НК, свързани със задържането за 48 часа, са заради наказателна процедура към България. Изборът на F-16 е експертно предложение. Страните-членки на НАТО, които са наши съседи – Гърция, Румъния, Турция са с F-16. Чехия и Унгария също са предпочели F-16 пред „Грипен”.
 

Това заяви в студиото на предаването "Тази събота" по БТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

 

Цветанов заяви, че промените в Наказателния кодекс свързани със задържането на пълнолетни и непълнолетни лица се налагат заради европейски разпоредби. „2014 г. след терористичния акт в Париж всичките европейски държави приеха тази директива. От 2018 г. тече наказателна процедура към страната ни. Никъде не се говори за „таен арест”. От самото начало на задържането непълнолетният има възможност да се възползва от правна защита. Ако дете на 15 години е преносител на взривни вещества или негов близък го е включил в схема за разпространение на наркотици, какъв е проблемът тези роднини да не бъдат уведомени за задържането на лицето?”, посочи Цветанов. 

 

Тази седмица държавният глава Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание промените в Наказателния кодекс, свързани с отлагането до 48 часа за уведомяване при задържане на лице.

 

 Предложението на министрите на отбраната и на икономиката да се преговоря със САЩ за нов тип боен самолет – изтребител F-16, е експертно, смята Цветан Цветанов. Той обясни, че предстои да започне съгласувателна процедура, която ще продължи около 14 дни и на следващото заседание на Министерски съвет ще се вземе решение.


„Очаквам в рамките на януари месец този дебат да бъде приключен в рамките на българския парламент. Изборът за F-16 е най-добър от стратегическа гледна точка за защита на националната сигурност. Да погледнем страните-членки на НАТО, които са наши съседи – Гърция, Румъния, Турция са с F-16”, каза Цветанов. По думите му Чехия и Унгария също са предпочели F-16 пред „Грипен”.

 

„За тях президентът Радев много алармираше и защитаваше. В служебния кабинет направиха една непрозрачна процедура, за да може правителството, назначено от Румен Радев да избере „Грипен” и да елиминира всички останали”, коментира лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4811 |22.12.2018 4 жертви и много пострадали заради неопесъчен надлез до Пазарджик . 2| 4476 |21.12.2018 Доц. Пиргова: Да изкореним Цветановщината от изборите . 5| 6848 |21.12.2018 Илан Василев: Доган има какво да губи - многото милиони . 0| 14393 |17.12.2018 Цв. Цветанов пред Фрог: В ареста ми отказаха помощ при кръвно 240/180, ще си търся правата в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads