Реклама / Ads
3| 4596 |09.01.2017 НОВИНИ

Цветан Цветанов се оплака от фалшиви новини

.
Цветан Цветанов
Неистини, фалшиви новини и неверни внушения за техния опонент. По този начин БСП ще води своята предизборна кампания. Това отбеляза в студиото на БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
Коментарът му бе по повод изявлението на активиста на БСП Весела Лечева, която заяви, че трябвало да бъде променено мутренското управление в страната. Цветанов само припомни за мутренските времена до 2009 година, както и факта, че годините с най-ниска корупция са били 2010-2011, когато лично него обвиниха в полицейщина.

Цветан Цветанов коментира и законопроекта за мажоритарен вот, изготвен от ГЕРБ. Той предстои да бъде внесен в правната комисия на парламента в четвъртък, като депутатът се надява следващата седмица да влезе и в пленарна зала.

ГЕРБ нямаше да предлага тези законодателни промени в изборните правила, ако народа не каза на референдума какво иска. Аз вярвам в мнението на тези 2.5 българи, които искат мажоритарна система. Законопроектът, който внесохме, съответства на резултатите от референдума, без значение дали на мен ми харесва или на някой друг. Ние трябва да кажем съгласни ли сме с волята на българските граждани, макар че референдумът не е задължителен. Защото избирателите ни казаха ясно – променете правилата за гласуване. Защо да не предложим пряк избор на всички 240 народни представители? Ние трябва да бъдем искрени към избирателите и да се съобразим с мнението им. Но истината е, че дебатът за референдума отсъстваше, защото всички политически формации бяха фокусирани върху президентската кампания и никой не акцентира върху опасностите, кои крие резултатът от този референдум. Но сега вече трябва да се съобразим със суверена, посочи Цветанов.

Според него проблемът с районирането не трябва да бъде решение на една политическа партия. Резонно е институцията, която е равно отдалечена от изпълнителната и законодателна власт, каквато е президентската, да издаде указ за това райониране, аргументира позицията си депутатът и добави, че тази практика е позната още от 1991 година.

Цветанов обясни, че познава добре законопректа на Мая Манолова, но той не е достатъчно пълен. При законпроекта на ГЕРБ има повече конкретика, дефиниции, които могат да бъдат изцяло приложени. И за България, и за чужбина, например, да бъде въведена активна регистрация, за да се види тежестта на всеки избирателен район. Все още има дискусионни моменти и детайли, които ще бъдат изчистени, за да бъдат правилно разпределение на гласовете в различните избирателни райони, за да бъде достатъчно устойчив този законопрект, обясни още зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му правителството изпълнява своите професионални ангажименти стриктно, макар да е обвинявано, че по този начин си прави пиар. Но той е категоричен, че ако не действа по този начин, ще бъде обвинение, че е абдикирало от властта.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5370 |08.01.2017 Цветанов: Радев да удължи живота на парламента . 3| 5621 |23.12.2016 Социолог: Т. Дончев не говори с клишетата на Цв. Цветанов . 9| 13253 |22.12.2016 Адв. Ботев за Фрог: Още е възможно убийство на Цветан Василев . 2| 4082 |21.12.2016 Цветанов: Диаметрално се разминахме по отношение на пенсиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads