Реклама / Ads
23| 7700 |10.12.2014 НОВИНИ

Цветан Василев пред „Ханделсблат“: „Политици и ключови фигури от прокуратурата доведоха КТБ АД до крах в услуга на частни интереси“

.
Корпоративна търговска банка АД е жертва на една позорна кампания, организирана от политико-икономическия кръг на ДПС.
 
Целта на кампанията беше да доведе банката до изкуствена несъстоятелност, за да се придобият активите й на атрактивни цени, както и да се стопят няколко дълга, казва Цветан Василев пред немския вестник „Ханделсблат“ в материал, публикуван в печатната версия на изданието на 9 декември 2014 г.

Според Василев това се случва благодарение на политици и ключови фигури от българската прокуратура, които обслужват частни интереси.

Той споделя, че като едноличен собственик на най-големия акционер в банката е предприел правни действия срещу незаконното отнемане на лиценза на КТБ АД. Според него Корпоративна търговска банка АД никога не е имала проблем с ликвидността. Василев подчертава, че въпреки масираната кампания срещу КТБ АД през последните години, тя е обслужвала компании, чиято годишна EBITDA надхвърля 240 милиона евро.

Относно обвиненията в кражба, той коментира: „230 млн евро са останали в КТБ АД по сметките на фирми, свързани с мене. Няколкостотин хиляди евро са по личните сметки на мен и моето семейство“, и допълва, че ще направи всичко възможно, за да излезе истината наяве и да докаже своята невинност.

„Краят на КТБ АД е в резултат на комплот“, обобщава Василев. Според него Българската централна банка и правителството са позволили да се злоупотреби и с информация относно сметките на клиентите. „Имена и състояния на сметки станаха публични без съгласие на клиентите и въпреки че това е незаконно. В допълнение, на кредитополучателите не им беше разрешено да покриват своите вноски с депозитни средства от сметките им“, коментира мажоритарният акционер на банката.

Василев казва още, че ще се завърне в България, когато е гарантирана сигурност за него и семейството му и има ясни индикации за справедлив процес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4674 |10.12.2014 Ген. Василев: Сертов си е взел документите, звучи като личен мотив . 1| 4810 |10.12.2014 Н. Хаджигенов пред Фрог: Във ВСС има 2-3-ма читави хора и те са от съдиите . 6| 4938 |10.12.2014 Съдии от СГС поискаха оставката на председателя Владимира Янева . 8| 8585 |10.12.2014 Адв. М. Екимджиев пред Фрог: Зад Ченалова и ВСС стоят едни и същи хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads