Реклама / Ads
71| 5803 |18.04.2013 НОВИНИ

Цветанов: 18 отвличания за 2,5 години и никой не поиска оставка на министър

.
Източник: Булфото
Ако има нестабилност и политическа криза в България, това означава, че я обричаме на неусвояване средствата за новия финансов програмен период.
 

Това заяви пред журналисти във Враца след среща с представители на местния бизнес зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите му тези средства са в размер на 32 млрд. лв. Те трябва да бъдат усвоени от българските общини и региони.

"Бизнесът във Враца предложи да има по-голям диалог със средните училища. Има предприятия, които в момента не могат да си намерят работници, а знаете колко сериозен е проблемът с безработицата. А когато има възможност да се назначи някого, реално се оказва, че не отговаря на изискванията.

Затова са изключително важни програмите за преквалификация. Те дават възможност да се гради потенциал, които да бъде използван в производството", посочи Цветанов.

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ критикува забавянето на проекта за водния цикъл на Враца, който е за над 130 млн. лв. и даде за пример Бяла Слатина, където кметът е от ГЕРБ и проектът за водния цикъл започва на 22 април. Той е на стойност 22 млн. лв.

„Когато нямаш политически аргументи, когато нямаш управленска програма, която можеш да защитиш пред хората, трябва да изкараш нещо, което да може да предизвика говорене в публичното пространство, за да отклони вниманието от реалните политически предпоставки и събития, които предстоят, а именно парламентарните избори.

Нека си припомним времето, когато в България всеки месец имаше по едно отвличане. Нека си припомним за това, което се случи с поръчковите убийства след убийството на Юрий Галев и задържането на „Килърите". Знаете, че от тази група имаше лица, които бяха пряко свързани с някои политически партии. Това беше неудобно и някои побързаха да го изтълкуват като полицейщина", подчерта Цветанов.

„Нека си припомним всичко, което направихме с „Кокаиновите крале". Това е кокаин, който се внася от Южна Америка за Европа в количества 40 тона годишно.

Това е генериране на много финансов ресурс, чрез който се развива тази престъпна дейност с помощта на политическата класа. Да сте видели някъде да се иска оставката на предишните министри, когато имаше 18 отвличания за две години и половина? Да сте чули някъде - не.

Когато стана първото отвличане, когато станах министър, веднага ми бе поискана оставката, но когато беше задържана групата да сте чули подкрепа от БСП, от Сергей Станишев? Няма да чуете, защото никой не говори за реалните престъпления, които са направени в България", категоричен бе Цветан Цветанов.

Според него никой не говори за това, което е било разграбено в България и за кредитните милионери. „Защото кредитните милионери бяха тези, които ги създаде точно комунистическата власт.

Вижте тези кредитни милионери, които излизат в момента, с кои партии и с кои политически формации са били през всичките тези години", допълни Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 127| 7098 |16.04.2013 Борисов застана зад Цветанов: Няма как да се е подвел . 49| 5281 |15.04.2013 Цветанов: Прокуратурата има предпоставки, няма доказателства . 100| 6658 |15.04.2013 Цветанов: Няма сделка ГЕРБ - Алексей Петров, нито ще има . 20| 5760 |10.04.2013 $36 млрд. са изчезнали от България за 10 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads