Реклама / Ads
12| 4959 |05.06.2013 НОВИНИ

Цветанов бави имунитета си

.
До 9 часа Цветан Цветанов трябва да внесе декларация за съгласие за сваляне на имунитета му. Ако такова заявление не бъде внесено, ще бъде създадена временна комисия по искането на Сотир Цацаров, главен прокурор на Република България, за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Цветан Цветанов.
 

Създаването на временната комисия е и първа точка в дневния ред на днешното заседание а Народното събрание.

До вчера Цветан Цветанов беше на двудневно посещение в Брюксел.
Цветан Цветанов за пореден път не удържа на думата си и не постъпи като мъж, скочиха соцдепутати и допълниха: "Въпреки уверенията, че ще се откаже от имунитета си на 4 юни, ГЕРБерът не го направи". Той е в Брюксел и трябваше да се прибере вчера следобед.

Зам.-шефът на ГЕРБ обаче хвана късния вечерен полет за София, съобщава "Стандарт".Имаше повече срещи в Белгия от предвидените, лаконично коментираха от партията му. И повтаряха, че днес сутринта Цветанов щял да се откаже от депутатската си защита.

Днес Народното събрание ще обсъжда създаването на временна комисия за имунитета на Цветан Цветанов. Проект на решение за създаване на Временна комисия по искането на Сотир Цацаров, главен прокурор на Република България, за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Цветан Цветанов, народен представител в 42-ото Народно събрание, е първа точка в програмата за дневния ред на днешното заседание на 42-ото Народно събрание. Вносители са депутатът от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев и група народни представители.

Главният прокурор обяви в четвъртък, че прокуратурата е поискала снемане на депутатския имунитет на депутата от ПГ на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов, във връзка с чл. 387, т.е. бездействие, в резултат на което е допуснато подчинени нему длъжностни лица да извършват престъпление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5958 |04.06.2013 Цветанов от Брюксел: Реформите в МВР застрашават и Европа . 24| 5455 |04.06.2013 МВР укривало престъпления по времето на Цветанов? . 39| 5632 |04.06.2013 Цветанов и Борисов-през теста на правосъдието, за да останат на политическата сцена . 20| 5632 |04.06.2013 Цв. Цветанов: Уволненията в МВР са необоснована политическа чистка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads