Реклама / Ads
47| 4880 |11.03.2013 НОВИНИ

Цветанов: С Борисов търсихме начин за увеличение на доходите

.
Цветан Цветанов
ГЕРБ ще представи предизборната кампания чрез това, което е реализирала - реален отчет, за реално свършената работа. Всичко това, което беше направено в сферата на земеделието, инфраструктурата, културата, беше свършено от това правителство. Имахме недостатъци, но не трябва да се забравя работата, която беше свършена.
 

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов в сутрешния блок на БНТ.

"С премиера Борисов винаги сме се стремели да търсим начини за увеличаване на доходите", допълни той. Премиерът винаги се е вслушвал във финансовите експерти – в министъра на финансите Симеон Дянков, еврокомисаря Кристалина Георгиева.

По думите му, има обвинения, че доходите са недостатъчни и непокриват инфлационния процес. Действително страната можеше да има малко по-голям дефицит и да се повишат малко. Но ние сме ползвали възможно най-добрия капацитет в лицето на Кристалина Георгиева, която през цялото време подкрепяше политиката на фискална дисциплина, уточни той и допълни, че пари за обещаните от 1 април пенсии има.

Неприемането на България и Румъния в Шенгенското пространство преди две години мина под едно споразумение между страните. Това показа, че влизането в Шенген не е само според изпълнението на критериите. Страната ни изпълни своите ангажименти, като изпълни абсолютно всички критерии, коментира той, но допълни, че Шенген се е превърнал в политически въпрос.

Стилът при отвличането на Лара Банева - дъщерята на Брендо, е доста по-различен от групата на "Наглите", коментира Цветанов. Могат да се изведат две версии. По думите му засега службите са доста пестеливи в изказванията си по темата и няма какво да се каже публично.

Работата около "Наглите" е една от добре свършените работи. "Наглите" много бързо се забравиха от българското общество, подчерта той.  Цветан Цветанов се надява, че жертвите и семействата им са благодарни за свършеното.

19,3% имаме увеличение на престъпността на територията на столицата, но има напредък в борбата с организираната престъпност, каза той.

Министърът в оставка отбеляза още, че България се е превърнала в надежден партньор в борбата с трафика на дрога и наркотични вещества. В пример той приведе 16 тона хашиш, коита са заловени. Те са били насочени към държавите от Шенген Белгия и Холандия. 

В МВР оставям една подредена система и осъществени реформи, каза още Цветан Цветанов. "Успяхме да дадем една по-голяма публичност на работата на МВР. Реформите в досъдебното производство, охранителна полиция, възстановяване на ГДБОП, успешните операции. Акцентът в бъдеще ще е въвеждане на нови технологии. Това са реформи, които ще продължат", допълни Цветанов.

На въпрос ще бъде ли обновена парламентарната група на ГЕРБ той отговори, че това, което прави партията в момента е номинации и събрания в общинските и областните структури. „2007 г. ние за първи път участвахме в местни избори. През 2011 г. обновихме лицата в местните и общинските листи. Много са кметовете, които се представят много добре и печелят европейски пари”, допълни Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 129| 6327 |08.03.2013 Борисов: Протестите ни спънаха за Шенген . 24| 6027 |07.03.2013 Проверката за атентат срещу Борисов е на финала . 21| 5350 |07.03.2013 Журналист: Искаме Плевнелиев да наругае Борисов, това е опасно . 190| 8213 |06.03.2013 Б. Борисов: За ужас на враговете, съм добре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads