Реклама / Ads
3| 4378 |22.11.2017 НОВИНИ

Цветанов с дитирамби за управлението, БСП виновна за напрежението

.
Цветан Цветанов
”Изпълняваме управленската си програма. България има шанс за първи път да бъде председател на ЕС. Благодарен съм на Антонио Таяни за думите му от вчера. Той даде висока оценка за работата на правителството. България днес е стабилна. Аз винаги съм разглеждал политиката като цялостен подход, а не на външа и вътрешна.
 
Утре правителството ще има съвместно заседание с това на Македония. Всичко това спомога за външната политика, но и за вътрешната", каза Цветн Цветанов.

"БСП винаги се опитва да създава ескалация на напрежението. Опозицията използва много умело решението на Димитър Главчев да отстрани Корнелия Нинова за едно заседание. БСП не присъстваха на председателски съвет, където съм сигурен, че щеше да се вземе решение за отмяна на това наказание. БСП отиграха тази ситуация чисто политически, но това не е добре за парламентаризма. Явно това ще бъде системата на опозицията за нагнетяване на напрежението преди председателството. Димитър Главчев сам взе решението да подаде оставка и никой не му е оказвал натиск. Аз присъствах лично на всички срещи миналия петък. Нещата се развиха от 8.30-9.30 часа. На председателския съвет присъстваха представители на ОП - Волен Сидеров, Явор Нотев, Искрен Веселинов и Валентин Касабов. Димитър Главчев реши, че не може да бъде пречка за председателството и ще подаде оставка. Решението беше взето пред тях. В някои от случаите коалиционните ни партньори прибързват с даването на оценки. Аз работя прекрасно с всички от ОП. Убедени сме, че това е най-добрата коалиция за България. Тя е стабилна и нямам никакви притеснения. Снощи дори се чухме с Валери Симеонов след участието му във вашето предаване. Ние уважаваме всички лидери на ОП и очакваме същото от тяхна страна", категоричен беше Цветанов.

"И БСП, ИДПС имат за цел да предизвикат политическа криза и предсрочни избори, защото държавата е в много добро състояние. При тях има определена завист, защото всички помним какво се случи при последното управление на БСП и ДПС. Виждате сега колко положителен е докладът на ЕК за България. В парламента ще се води дебатът по вота на недоверие. Там също ще представим данните за корупционния натиск. Всички трябва да участваме активно в борбата с корупцията. Приоритетите на председателството са утвърдени. Изведнъж от БСП започнаха да твърдят, че преди една седмица на конгреса си са утвърдили други приоритети. Поизложихме се леко", завърши Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4517 |18.11.2017 Цветанов врачка: БСП никога няма да управляват . 1| 5238 |17.11.2017 Цветанов призна: Главчев подал оставка заради председателя на ЕП . 9| 9149 |16.11.2017 Цветанов ни лук ял, ни мирисал: Защо ми вменяват вината за ареста на Цонев и Гуцанов? . 1| 4305 |15.11.2017 Весела Лечева: Няма да бъдем смирени и да говорим по записките на Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads