Реклама / Ads
10| 5338 |09.11.2012 НОВИНИ

Цветанов - доволен от развоя по "Килърите"

.
Цветан Цветанов
Доволен съм от цялото разследване и прокурорите по делото "Килърите", заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред bTV. Според него има много косвени връзки и едни и същи играчи са замесени в убийството на Румен Рачев, Юри Галев, адвоката Лупов.
 

По думите му това дело "дава цялата ситуация на целия 20-годишен преход на България".

Цветанов все още смята, че бившият министър на отбраната Николай Цонев от правителството на Тройната коалиция е дал подкуп за развитие на делото срещу него.

Министърът се надява това да се докаже на втора инстанция. При посещението му в Брюксел той се е ангажирал да се фокусира вниманието върху случаите като Марио Николов, Николай Цонев, върху подсъдимите по "Окопод" и "Наглите".

Цветанов не очаква доклад на ЕК преди обявения за следващата година.
От всички официални доклади, които са идвали към България, в летния доклад много ясно е написано, че декември 2013 година ще бъде направена следващата мисия, ще има нов доклад, обясни той.

Прекалено много се отдели като време за дебати по случая Венета Марковска, заяви още министърът на вътрешните работи.
"Когато има анонимен сигнал, по принцип той не се разглежда", напомни министърът.

Цветанов заяви, че във връзка с анонимния сигнал не става дума за разследване, а за проверка. Той посочи, че човекът, подал сигнала, трудно ще бъде установен.

"Ние все пак сме длъжни да предприемем действия за извършването на тази проверка. Не съм адвокат на Венета Марковска", заяви министърът.
Той напомни, че кандидатът на ГЕРБ за конституционен съдия от квотата на Народното събрание е Анастас Анастасов.

"Подкрепили сме кандидатурата на Наско Анастасов, който не събра най-много гласове", посочи той.

Първият номиниран кандидат за главен прокурор Сотир Цацаров е с безупречна репутация в Пловдив, заяви още вътрешният министър Цветан Цветанов.

Министърът увери, че членовете на ВСС са избрани по една изключително прозрачна процедура. "Винаги сме готови още от самото начало на създаването на един инструмент или една институция да тръгнем негативно към нея. Трябва да дадем кредит на доверие на ВСС", допълни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4968 |08.11.2012 ВСС заседава по критиките на Цветанов по делото "САПАРД" . 18| 5040 |05.11.2012 Цветанов предупреди за нови знакови разследвания и силни операции . 38| 5734 |30.10.2012 И Цветанов учуден от оправдаването на Цонев, Сантиров и Попов . 23| 6689 |29.10.2012 Цветанов подписа уволнението на Калинка Пенчева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads