Реклама / Ads
47| 5296 |27.01.2013 НОВИНИ

Цветанов: Експертиза ще посочи дали с оръжието на Йоско са извършени тежки престъпления

.
Цветан Цветанов
Това ще се установява както за територията на Гърция, така и за територията на България, заяви министърът, който се срещна с гръцкия си колега по случая Йоско.
 

С експертизи в Гърция и България на оръжието, намерено в жилището, обитавано от Йосиф Йосифов – Йоско, ще се установява дали то е използвано за тежки престъпления, съобщи за “Фокус” вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той е разговарял с гръцкия си колега, министъра на обществения ред и защитата на гражданите Никос Дендиас за по-нататъшната работа след задържането на Йосиф Йосифов, известен като Йоско Констибродския. 

„Изразих моята благодарност за това, което направиха гръцките колеги, за издирването на Йоско и установяването, че се намира в Солун. Колегите положиха много усилия, за да го локализират в квартал в Солун и впоследствие да бъде задържан изненадващо. Това даде възможност при обиските в апартамента, да се намери целият богат арсенал, който е бил с него на територията на Гърция”, каза министър Цветанов.

„Обърнах се към него с молба, заедно с гръцката полиция, да направят цялостен анализ на всички тежки престъпления, които са извършени през последната година и половина две на територията на Гърция. По наши данни, от началото на 2011 г. Йоско е на територията на Гърция, където се е укрива. Експертизите от иззетото оръжие и иззетата техника ще дадат възможност – със съдебно-следствени поръчки - да направим подобни експертизи и в България, за да се установи дали с тези оръжия са извършени тежки престъпления както на територията на Гърция, така и на територията на България”, каза Цветанов. 

Йосифов е задържан в Солун. В подготовка са процедурите за неговото предаване на българските власти по постановлението за обявяването му за издирване. "Когато бъдат готови експертизите, ще се прецизира и повдигането на обвинение за притежаването на боеприпаси от физическо лице на територията на Гърция”, каза Цветанов. По думите му - случаят показва за пореден път доброто сътрудничество и доброто партньорство, което България има със съседни държави. 

„Подобни подходи имахме с турския колега, с румънския, гръцкия, македонския, сръбския. За мен това е една от формите за по-адекватните действия на всички правоохранителни органи, при тези възможности за обмяна на информация в реално време и с контактните центрове, които са на граничните пунктове на България и съседните държави, и допринасят за по-бърз обмен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 93| 5876 |24.01.2013 Цветанов: Искам да затворим темата ДС . 59| 5537 |24.01.2013 Цветанов: Главно роми са подкрепили БСП за референдума . 70| 5159 |22.01.2013 Лютви Местан не вярва на МВР, иска европейска експертиза . 19| 5454 |22.01.2013 Цветанов: Октай продължава да мълчи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads