Реклама / Ads
11| 4858 |07.05.2013 НОВИНИ

Цветанов: Европарите са единствените реални пари за решаване на важни проблеми

.
Цветан Цветанов
Хората искат повече средства от европейските програми, защото това е единствената възможност за влизане на реални пари за решаване на важни проблеми, наслагвани с годините, това са канализации, водни проекти, всичко свързано с пътна настилка, както и земеделието, заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.
 

 

Бившият вътрешен министър се срещна с жителите на Антоново, област Търговище. Цветанов се разходи по главната улица на населеното място и изслуша проблемите на хората, които те му представиха. Възрастен човек изказа своето желание земите, които са за животновъдите и фермерите, също да ползват съответните субсидии.
 

„Вече има такава възможност. Благодарение на това, което направихме през миналата година, аз съм убеден, че с общи усилия и разбирането на хората нещата ще се случат и тук", посочи Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на партията посочи още, че когато няма подготвени проекти общините да се развиват, на някои места има дефицит на административния капацитет по подготовката на проектите и усвояването на средствата. Цветанов даде паралелни примери на хората с общини, където също има смесено население и хората в администрацията са активни, подготвили са съответните проекти и ги реализират. Тези проекти в някои райони са на стойност 15-20 млн. лева само за 2012 г.
 

„Надявам се, че това, което ще направим в следващия управленски мандат е действително да се подпомогнат тези по-малки общини, които нямат капацитет, но причината е изцяло в готовността за писането на проекти в местната власт. Тук може да продължим партньорството, което направихме с Националното сдружение на общините в Република България. Много са възможностите, които могат да бъдат реализирани в новия финансов програмен период и оставащите месеци по договарянето", каза още Цветан Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5077 |06.05.2013 Цветанов: ГЕРБ ще работи за усвояването на повече европейски пари . 51| 5194 |02.05.2013 Цветанов: Станишев да каже защо няма сблъсък на платформи . 120| 5104 |02.05.2013 Цветанов: Предстоящата победа озлобява още повече опонентите ни . 17| 4829 |02.05.2013 Цветанов: ГЕРБ спечели доверието в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads