Реклама / Ads
68| 6169 |28.09.2011 НОВИНИ

Цветанов: Фигурите на прехода като К. Рашков са подпомагани от партиите

.
Цветан Цветанов
Действията на полицията в момента са адекватни, а шофьорът не е подменен, отсече вътрешният министър в отпуск. Много от емблематичните фигури като Кирил Рашков били създадени от тези, които днес се правели на говорители в НС.
 

Длъжни сме да направим етническия мир възможен, което може да стане само с позитивни послания, обяви в Казанлък министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. При обиколките си през последните три-четири дни в страната той посетил много цигански и турски махали и установил, че подтикването на агресията не води до нищо добро.

Действията на полицията в момента са адекватни и приложими към конкретната ситуация. Държавата се нуждае от консенсус и това, което се предприема от органите на реда и прокуратурата, а и от съда, силно се надявам,че ще е действителна справедливост, която хората очакват, каза Цветанов.

Тук обаче възниквал въпроса как се е стигнало до там фамилия Рашкови да се ползва от това положение. Проследявайки годините от 1991 г. до 2002 г., можело да се види, че много от емблематичните фигури като Кирил Рашков са били създадени именно от тези, които днес се правят на говорители в парламента и демонстрират разграничаване. Това станало ясно по време на дебата, когато се искал вот на недоверие към правителството заради вътрешния ред.

Фигурите на прехода като Кирил Рашков са били подпомагани от политическите партии, които на тях дължат успеха си да изградят империи и финансов капитал, който в момента можело да бъде впрегнат във всяка една посока, за да се дестабилизира ситуацията в страната.

Министърът обясни, че било невъзможно шофьорът на микробуса, причинил смъртта на 19-годишния Ангел Петров в Катуница, да е подменен. Микробусът бил укрит в пловдивския квартал „Столипиново”, задържани са всички лица, возили се в него. Версиите за подмяна на шофьора, които се лансират в публичното пространство, са неверни, отсече Цветанов и добави, че всичко, направено досега, било на база събрани доказателства и свидетелски показания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 8392 |24.09.2011 Цветанов: Бюлетина №2 е знак за две победи . 60| 6104 |17.09.2011 Цв. Цветанов: Ще потвърдя всичко, което Росен Плевнелиев е казал 2007 г. . 27| 5367 |14.09.2011 Цв. Цветанов: Плевнелиев е изключително честен; Данаилов-изключително добър актьор . 8| 5080 |12.09.2011 Цв. Цветанов: Нарушителите да станат инвеститори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads