Реклама / Ads
15| 4922 |04.05.2010 НОВИНИ

Цветанов би Генерала по рейтинг, Първанов остава трети

.
Шефът на МВР успя да направи невъзможното - изпревари по рейтинг премиера и свой пряк началник Бойко Борисов. Президентът Първанов все още остава трети, въпреки последните си чести телевизионни изяви. РЗС видя в лицето на Цветанов истинския лидер на управляващата партия и прати Борисов на стария му пост - главен секретар в полицията.
 

Вицепремиерът Цветан Цветанов е първи в класацията по одобрение на политици и министри, като се ползва с доверието на 60 процента от анкетираните, според проучване на МБМД, направено между 23 и 26 април сред 1212 души. Прекият му началник в ГЕРБ и в Министерски стъвет премиерът Бойко Борисов запазва стабилен рейтинг от 56 процента - 2 по-малко в сравнение с март.

Причината за това според социолозите се дължи на ефектите от икономическата криза. Министър Цветанов, който е сред най-недолюбваните хора в президентството и който първи обяви гласно войната между правителството и Георги Първанов изпревари държавния глава, който е на трето място по доверие. Дълги години Първанов беше човекът с най-голямо доверие сред хората. Постепенно той беше детрониран от бившия главен секретар на МВР, след това столичен кмет и настоящ министър-председател Бойко Борисов.

Цветан Цветанов, както самият Бойко Борисов неведнъж е споделял пред журналисти, е отличникът в кабинета на ГЕРБ. Като вътрешен министър той е сред малкото, които носят на ГЕРБ видими успехи с борбата с престъпността и борбата с корупцията. Доказателство за това са многобройните акции, в които бяха заловени знакови фигури от престъпния свят, известни на МВВ от години. Според социолозите освен тях причина за високия му рейтинг са и многото повдигнати обвинения. Очевидно обществото дълго време е чакало да види власт, която рязко се разграничава от престъпността, се обединиха социолозите в края на срещата в БТА. Неслучайно самият Бойко Борисов призна, че в ГЕРБ готвят кандидатурата на Цветан Цветанов на президентските избори догодина. Резултати от проучването пък могат да се приемат и като първите по-сериозни социологически данни, които подсказват за евентуалния изход от битката за "Дондуков" 2.

РЗС нас свой ред излезе с декларация, в която призова Бойко Борисов да се оттегли от поста министър-председател на Република България и ако Цветан Цветанов му разреши, да се върне на длъжността "главен секретар" в МВР, информира пресцентърът на Яне Янев.

От РЗС смятат, че е очевидна неспособността на премиера да се справи с отговорността на държавното управление. Резултатите от проучването показват, че истинският лидер на ГЕРБ е Цветан Цветанов и е съвсем естествено до номинацията му за президентския пост той да седне на премиерския стол и да поеме отговорността, с която го натоварва доверието на хората. За РЗС рейтингите на Борисов и Цветанов са целенасочено надут балон, който хората ще спукат със силата на изборната бюлетина по-силно от царския и бесепарския, но до тогава за съжаление обществото ще бъде принудено да е част от този фарс, заявяват от РЗС. РЗС за пореден път призовава Цветан Цветанов да спре да използва МВР като предизборен щаб и да прекрати безскрупулната употреба на държавната машина за повишаване на личния си рейтинг. “След днешното проучване на МБМД е ясно, че формулата на управляващите вече е сменена и ако до сега беше Бойко Борисов = 99% от ГЕРБ сега вече е Цветан Цветанов + ГЕРБ – Бойко Борисов = 0”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4824 |04.05.2010 Още през 2006 г. Борисов предложил на Цветанов президенсткия пост . 11| 4626 |03.05.2010 Цв. Цветанов: Следващият президент няма да зависи от разни кръгове . 2| 4588 |03.05.2010 Внесоха обвинението срещу Валери Цветанов . 12| 4687 |03.05.2010 Фалшива тревога: Първанов няма частен бизнес с медия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads