Реклама / Ads
43| 6110 |03.07.2011 НОВИНИ

Цветанов: Готови сме да покажем как се правят избори

.
Цветан Цветанов
Ръководството на ГЕРБ представи първите 47 кандидати за кметове на общини, които ще бъдат издигнати на предстоящите местни избори. От тях 26 са кметове на общини през настоящия мандат, а 5 от тях са народни представители в 41-то Народно събрание, съобщиха от щаба на партията.
 

От ГЕРБ обявиха подкрепа за кандидатурата на сегашния кмет на Каварна Цонко Цонев.

Вече са ясни имената на кандидатите за кметове в 9 областни града, а именно: Бургас - Димитър Николов, Разград - Валентин Василев, Добрич - Детелина Николова, Русе - Пламен Стоилов, Стара Загора - Живко Тодоров, Пловдив - Иван Тотев, Шумен - Димитър Александров, Монтана - Людмил Сандов, и Кюстендил - Никола Татарлиев.

Депутатите, които са номинирани за кметове, ще се състезават за вота на избирателите в общините Поморие, Гоце Делчев, Велинград и Балчик. За тях са издигнати кандидатурите на Иван Алексиев, Георги Андонов, Ангел Даскалов и Светомир Михайлов.

В Сандански, Казанлък и Берковица ГЕРБ са избрали за кандидати заместник-областните управители Георги Баханов, Галина Стоянова и Димитринка Каменова.

По време на представянето председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че предстоящите местни избори са вот за бъдещето на България.

Убеден съм, че с избора, който ще направят демократично мислещите българи, преценката, която ще направят за съответните качества на съответния кандидат, и реалните политики, които са могли да бъдат реализирани през последните 20 години. Това е добра база, за да можеш да направиш правилния избор и най-важното е всеки един от избирателите да се възползва от конституционното си право да упражни правото си на вот. Ние не ги делим на малки и големи общини. Всяка една община е част от България, от регионалното развитие на страната. Това ще бъде част и от предизборната кампания, която ще се води от партия ГЕРБ, заяви Цветанов.

По думите му за ГЕРБ резултатът ще бъде по-добър от общия резултат през 2007 година. Целите, които си поставя ГЕРБ на местните избори, е да постигне минимум резултата от 2007 г. Според Цветанов - днешните представени почти 100 % ще бъдат избрани за кметове.

Когато отиваме на избори, отиваме, за да побеждаваме, а не само на олимпийския принцип – да се регистрираме, заяви Цветанов.

Председателят на щаба на ГЕРБ каза още, че от останалите политически сили могат да ги поканят в предизборните си щабове, за да им покажат как се правят избори.

Тактиката срещу всички компромати ще бъде неглежирането им, каза Цветанов.

Във връзка с обявената от премиера Бойко Борисов подкрепа за Йордан Лечков като кандидат за кмет на Сливен, Цветан Цветанов заяви, че е нормално лидерът на ГЕРБ да изразява мнение за подкрепа, но все още не могат да бъдат обявени всички кандидатури.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6236 |02.07.2011 Цв.Цветанов: Имаме воля да стопираме "модела на Джиджи" . 80| 5126 |28.06.2011 Цветанов: Прекършихме мафията, това ни вкарва в Шенген . 30| 5801 |17.06.2011 Цв. Цветанов: Нарушихме 20-годишни икономически интереси . 26| 6053 |14.06.2011 Цветанов: Нямаше да атакуват Янева, ако беше близка на Ал. Петров или на Сумиста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads