Реклама / Ads
19| 6901 |11.05.2012 НОВИНИ

Цветанов: Хамстера и Очите не са си говорили за кино и театър

.
Цветан Цветанов
В електронната поща на едно от задържаните лица в акция "Захар" имало информация за намерение за закупуване на захар от Чернобил със завишена концентрация на тежки метали.
 

Още преди година направихме подобна операция за вносители на захар в Пловдивско и установихме престъпна дейност, ощетяваща бюджета, обяви по БТВ вътрешният министър Цветан Цветанов. Тогава започнала последваща работа и се събирали данни за извършено престъпление; а вчера се пристъпило и към реализация. Днес специализираната прокуратура ще прецизира и ще повдигне обвинения, каза той.

Към вчерашния ден някои от нещата се потвърдили, установило се и количество захар без документи, каза Цветанов. Имало и потвърждение за давани парични средства, както и за фирма, превозваща товари, без необходимите документи, потвърди министърът. Вчерашната операция е проведена на база съгласуван план със специализираната прокуратура, повтори Цветанов. Щетите за републиканския бюджет щели да се установят в хода на разследването. Имало информация за намерение за закупуване на захар от Чернобил със завишена концентрация на тежки метали. В електронната поща на едно от задържаните лица имало информация за подобни намерения.

По повод информацията, че Хамстера и Очите искали да убият Станимир Флоров, Цветанов потвърди, че била проведена среща на територията на Бургас между двамата. Нито Митьо Очите, нито Хамстера ще си говорят за кино и театър, каза Цветанов. След като лицата са разпитани, ще бъдат освободени, Очите бил свободен, Хамстера - с 24 часова мярка, превенцията била важна. Имало и различни от подслушването оперативни способи за събиране на информация, каза Цветанов.

За братя Галеви се обръщайте към българския съд и прокуратура, предложи Цветанов. Той каза, че подобни емблематични лица трябва да са там, където им е мястото, за да не се хаби впоследствие държавен ресурс за издирването им. Няма потвърждение на информацията, че Галеви са напуснали страната с конкретен автомобил, каза министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7668 |10.05.2012 МВР закопча и Хамстера заради атентат срещу висш полицай . 30| 6119 |09.05.2012 Цветанов: Очаквам Галеви да се предадат сами . 18| 9336 |08.05.2012 Цветанов: Знаем кои са участниците в кокаиновата афера . 26| 6468 |04.05.2012 Цв. Цветанов: Само Борисов и Дянков знаеха за операцията, Танов-не

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads