Реклама / Ads
8| 5589 |15.10.2010 НОВИНИ

Цветанов: Янев става адвокат на мафията

.
Яне Янев е политически адвокат на човек от организираната престъпност като Алексей Петров. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред журналисти, след като представи новия директор на ОДМВР-София Николай Николов.
 

Той каза, че е очаквал нападки от страна на лидера на РЗС. „Не знам в историята на България, поне през последните 20 години, да е имало представител на политическа сила, който да е отишъл при човек, който е излязъл, или е с променена мярка „домашен арест" и да каже, че за него би могъл да се осигури добър партиен пост в партията. Това не става случайно, не става от събуждането ти сутринта и си разбрал, че на Алексей Петров е променена мярката", коментира вътрешният министър Цветан Цветанов. Министърът обясни, че няма нещо, от което да се притеснява по повод обвиненията на Алексей Петров.

На въпрос във връзка със съдебните решения, Цветанов каза: „Това е един градивен диалог. Не виждам нищо лошо в това, което те изразяват като мнение и това, което ние изразяваме като мнение. За мен е важно обществото да знае каква е реалната ситуация. Съдът трябва да започне някакъв процес на самоочистване, защото това, което искаме, е да могат ВСС да боравят с класифицирана информация”.

Министърът попита защо членовете на ВСС да не могат да работят с доклади с цел пресичане на връзки на магистрати с организираната престъпност. По повод купуваното от МВР гориво на високи цени Цветанов каза, че МВР ще излезе с позиция по случая. „Убеден съм, че не е така. Просто не мога да повярвам, че това нещо може да се случи”, каза Цветанов.

Той добави, че в момента се прави всичко възможно да подобрят условията на работа в структурите на МВР. Обновяват се базите на структурите на МВР. До края на годината се очаква и 7-мо РУ на МВР в София да бъде преместено в нова сграда, тъй като там условията за работа са най-лоши. „МВР беше лишено от най-важната придобивка – да ползваш солидарността на Европейската общност по енергийната ефективност и санирането на сградите - дори по ОП „Административен капацитет”. Просто министерството беше задраскано. Не знам защо МВР е било извадено и не е направено всичко възможно да бъде включено в тези програми”, коментира министър Цветанов. Той добави, че сега се работи с министър Томислав Дончев ведомството да бъде включено към програми и да може да се възползва от средства за модернизацията и подобряването на условията на работа в неговите структури.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4901 |14.10.2010 Л. Груев: От понеделник оставаме без служебни защитници . 48| 6074 |14.10.2010 Цв. Цветанов: Съдът служи на организираната престъпност . 41| 5710 |13.10.2010 Цв. Цветанов: Сериозни и страшни са нещата с Октопода . 10| 5617 |03.10.2010 Трактора остава в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads