Реклама / Ads
24| 4772 |05.11.2015 НОВИНИ

Цветанов: Има нарушена комуникация, не динена кора за Бъчварова

.
Цветан Цветанов
Има нарушена комуникация между ръководството и синдикатите в МВР, заяви по НТВ бившият министър на вътрешните работи и председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Финансовият министър иска да си върже бюджета, дава това, което е възможно, за да няма дефицит.
 
Не знам как се е стигнало до това решение, но протестите са спонтанни. Грешно е обаче да се противопоставя една съсловна организация срещу обществото. Но аз знам какви усилия полагаха служителите, за да изпълняват задълженията си в интерес на обществото. В сектор Сигурност всички са като скачени съдове. Това не са социални придобивки, а компенсации, защото всеки служител е на друг режим - отсъства от семейството си, при пътуване трябва да уведомява прекия си ръководител и т.н.

Когато станах министър, възстановихме ГДБОП, която се бори с тежката организирана престъпност, каза Цветанов. Намалили ръководния състав и администрацията. Системата тогава беше с 50% одобрение. Имало и законодателни промени в НПК, за увеличение броя на дознателите. През 2010-11-12 г. имало резултати, влезли в статистика. Секторът беше разрушен, когато Йовчев направи законодателните промени, без да бъдат обсъждани, каза Цветанов. Секторът винаги е бил недофинансиран като всеки друг. Затова финансовият министър иска да направи рамката, за да не се увеличава дефицита. Нямало подлагане на динена кора под краката на Бъчварова, твърдо заяви той.

На Цветанов не му хареса, че водещата Цолова не успя да си спомни какви реформи станали по негово време и дори я попита дали била достатъчно компетентна да му задава въпроси по реформата. Тя му отвърна: Извинете, че не си спомням вашите успехи в борбата с битовата престъпност.

Избирателите са тези, които дават оценка, коментира Цветанов резултатите от местните избори. Плевен ядосал премиера, защото емоционалното състояние на Реформаторите не отговаряло на резултатите им. Ако бяха спечелили изборите те, сигурно нямаше да стъпват по земята, щяха да летят във въздуха, изкоментира той. Реформаторите участвали самостоятелно в броени общини. 20 854 били гласовете на реформаторите, изброил Цветанов. И даде пример в Хасково, където резултатът им бил прекалено слаб. Аз ако имах такъв резултат, щях да си подам оставката, добави той.

Да разграничим местната от изпълнителната власт, призова той в отговор на въпрос дали реформаторите трябва заради резултата да напуснат управляващата коалиция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4928 |01.11.2015 Цветанов: Аз съм широко скроен човек . 11| 4993 |26.10.2015 Цветанов: Борисов заръча от Брюксел да уважаваме опозицията . 17| 4582 |25.10.2015 Цветанов: РБ да се извинят, БСП получиха пълен крах . 1| 4248 |20.10.2015 Цветан Цветанов: Реалните политики в Смолян станаха факт чрез успешното управление на Николай Мелемов и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads