Реклама / Ads
54| 6681 |27.01.2016 НОВИНИ

Цветанов: Има сценарий за сваляне на правителството

.
Цветан Цветанов
От събитията, които наблюдаваме през последните седмици, може да се направи извод, че има умисъл за действия, които да доведат до сваляне на правителството. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по повод информацията, че МВР има данни за подстрекаване към безредици на предстоящия утре протест "Тук сме".
 
По думите му сценарият наподобява този от февруари 2013 г., когато падна първият кабинет на Бойко Борисов. През 2013 г. имаше политическа нестабилност, за голям период от време нямаше кабинет и първите доклади от есента през 2013 г. започнаха реалните проблеми, за решаването на които сега трябва да обединим.

Най-притеснително е, че някой се стреми да ни отклони от пътя, който дава устойчивост и растеж на държавата, подчерта Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира и оповестения днес мониторингов доклад на Европейската комисия. Този път българският парламент не е в основата на критиките в доклада на ЕК. Народното събрание успя да избере главен съдебен инспектор, а също така беше събрано необходимото мнозинство за конституционните промени. Има определен дефицит на доверие в някои органи на съдебната власт – това е Висшият съдебен съвет. Тук е фокусът на доклада. Днешният доклад е много по-критичен към ВСС отколкото вчерашната декларация (б.р. - с която ГЕРБ и Реформаторският блок поискаха ВСС да се саморазпусне). Тя беше с цел да покаже, че ГЕРБ вече не може да търпи раздора във ВСС. Днес всички враждуващи страни там се обединиха – моят призив е да има такова обединение между тях и когато вземат важни за страната решения. Ние сме под фокуса на ЕК и българското общество и не трябва да драматизираме една декларация, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов добави, че не е притеснен от липсата на подкрепа за декларацията от страна на Патриотичния фронт, като посочи, че силата на 43-то Народно събрание е във възможността да се формират мнозинства от различни политически сили. По повод вота на недоверие председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че такъв политически акт винаги трябва да се разглежда като действие, което трябва да бъде консумирано от опозицията. Когато има различно мнение, това винаги може да бъде полезно както за управлението, така и за всички парламентарни групи. Не смятам, че ще имаме проблем с вота, заяви Цветанов.

Той определи отношенията в Реформаторския блок като "емоционален модел, какъвто има в италианските семейства". Не мога да видя единността в Реформаторския блок, но ние сме над тези неща и вървим напред в секторните политики, каза още Цветан Цветанов.

Бившият вътрешен министър заяви, че след като беше окончателно оправдан и по трите дела срещу него, бившият лидер на БСП Сергей Станишев му дължи огромно извинение за внасяне на сигнала за нерегламентирано подслушване в прокуратурата, дадената след това нарочна пресконференция и отправяните през цялата предизборна кампания през 2013 г. обвинения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4564 |25.01.2016 Цветанов: Интересно как Радан Кънев ще гласува вота на недоверие . 22| 10864 |21.01.2016 Цв. Цветанов: Опитни кадри напускат МВР заради несигурност на системата . 3| 4967 |20.01.2016 Съюзът на съдиите иска обяснение от ВСС за свалянето на Найденова . 1| 4047 |14.01.2016 Цветанов: Идната седмица обсъждаме с РБ анекса към коалиционното споразумение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads