Реклама / Ads
80| 5567 |19.07.2011 НОВИНИ

Цветанов: Имаме съмнения кой стои зад взривовете

.
Цветан Цветанов
Някои среди от организираната престъпност се опитват да дестабилизират страната. Така лаконично коментира вътрешният министър Цветан Цветанов снощните взривове в София, които определено вдигнаха градуса на политическото напрежение дни преди да бъде гласуван вота на недоверие към правителството.
 

Двата взрива са идентични като почерк с този пред в."Галерия", като е използван военен способ, заяви той преди заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Според Цветанов ГДБОП има вече предположение какъв е мотивът за взривовете и кой може да стои зад тях. Но за да се стигне обаче до конкретни арести са нужни доказателства и улики, поясни вътрешният министър.

Към настоящия момент имаме само предположения, заяви Цветанов и добави, че убеден, че МВР ще си свърши работата и ще има конкретни резултати.

Стана ясно още, че разследващите работят и по версията за самоинсценировка.

Губещ от цялата ситуация според Цветанов е обществото. Някой смята, че по този начин ще може да се реанимира в политически план, коментира той.

По повод дадения му срок от ДСБ от 24 часа да разкрие кой е виновен за взривовете Цветан Цветанов бе категоричен "ДСБ изобщо не ме интересуват".

"Господинът, който доведе страната до това, което се генерираше през неговия мандат, трябва да даде отговорите за неговия мандат какво направи и защо всъщност не промениха държавата в правилната посока", попита министърът, визирайки лидера на ДСБ Иван Костов.

Кой създаде Косьо Самоковеца, кой приватизира Авиокомпания Балкан, кой приватизира Нефтохим, кой приватизира Булбанк, попита още Цветанов.

На критиките на опозицията силовият министър също отговори с въпроси: какво направиха по поръчковите убийства, какво направиха по отвличанията, какво направиха по въоръжените грабежи.

Министърът е убеден, че в предизборната кампания ще има опити за дестабилизация на ситуацията преди вота. МВР обаче предприема всички необходими мерки, за да бъдат проведени нормални демократични избори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5524 |16.07.2011 47 деца в Обзор - със съмнения за хранително натравяне . 36| 5016 |06.07.2011 Цветанов: България е на крачки от Шенген . 43| 6102 |03.07.2011 Цветанов: Готови сме да покажем как се правят избори . 46| 6227 |02.07.2011 Цв.Цветанов: Имаме воля да стопираме "модела на Джиджи"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads