Реклама / Ads
14| 5057 |21.09.2014 НОВИНИ

Цветанов: Изкуственото задържане на цената на тока доведе НЕК до фалит

.
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов
Трябва да бъдем искрени към българските граждани, защото изкуственото задържане на цената на тока доведе до около 3 милиарда задължения на НЕК, което означава, че Националната електрическа компания е във фалит.
 
Това заяви пред журналисти в Нова Загора заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, преди откриването на нова инсталация за производство на био-газ на фирма „Градус“. По думите му трябва да бъде създаден свободен пазар за електроенергията, но трябва държавата да се погрижи за социално слабите български граждани, защото те няма да могат да издържат.

„Точно в тази посока ние сме предвидили съответните енергийни помощи, които ще бъдат осигурени за около 500 000 домакинства. Убеден съм, че с подобен подход ще можем действително да създадем стабилност в българската икономика“, обясни Цветанов.
   
Заместник-председателят на ГЕРБ посочи, че един от основните акценти в управленската програма на партията е да бъде намалено потреблението на електроенергия от българските домакинства. „Ще осъществим това, като направим програмата по регионално развитие, за санирането на почти всички многофамилни жилища - това са панелните блокове. Аз смятам, че това действително ще понижи потреблението и разходите, които правят семействата с от 30 до 70%. Това ще бъде един от компенсаторните механизми, които могат да бъдат приложени с реални действия“, обясни Цветанов.

Той разясни още, че са необходими около 2 милиарда лева, за да може около 50% от тези панелни жилища да бъдат санирани и това ще бъде ангажимент на държавата. „По този начин ще дадем по-дълъг живот на тези многофамилни жилища, защото знаете, че панелното строителство има съответния живот от около 50 години и вече някои сгради са над тази възраст. Това означава, че след 10-15 години ние ще имаме един огромен проблем, а той може да бъде решен само и единствено с подобна политика“, категоричен бе Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4798 |20.09.2014 Цветанов: ГЕРБ ще насочи приоритетно вниманието си към зеленчукопроизводството и овощарството . 32| 5012 |18.09.2014 Цветанов: Контролираният вот е запазена марка на БСП и ДПС . 1| 4612 |18.09.2014 Съдът отхвърли жалбата на Цветан Василев за задържането му . 0| 4293 |18.09.2014 САС гледа жалбата на Цветан Василев срещу задържането му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads