Реклама / Ads
32| 6873 |17.02.2011 НОВИНИ

Цветанов в комбина с прокуратурата по случая "Горна Оряховица"?

.
Цветан Цветанов
Депутати прогнозират, че около случая с болницата в Горна Оряховица ще избухне нов скандал, след като станат официално известни отговорите, които членовете на подкомисията за контрол на СРС са получили от заинтересованите по случая институции, пише Mediapool.
 

Запознати с отговорите обясниха, че проблемът ще изскочи от начина на декласифициране на информацията от подслушването на лекарите в болницата, която вътрешният министър Цветан Цветанов прочете в пленарната зала.

На 3 декември 2010 година по време на парламентарния контрол министър Цветанов прочете подслушаните разговори между лекарите от болницата в Горна Оряховица, за които той обясни, че е получил разрешението да бъдат разсекретени. Вътрешният министър твърдеше, че медиците са убили живо недоносено бебе. Петорна експертиза на независими лекари обаче не потвърди неговата версия и констатира, че става дума за мъртвороден плод.

"Около разсекретяването се е получила пълна шизофрения от писма", коментираха депутати. Първоначално огласената информация, че прокуратурата е декласифицирала записите, се оказва придружена с няколко писма между великотърновското обвинение и вътрешният министър Цветан Цветанов. Обратното на огласените факти не той, а самият прокурор е изпратил до него писмо, в което иска СРС-ата да бъдат разсекретени с мотива "висок обществен интерес".

В същия ден силовият министър подписва искането на обвинението и изпраща писмо с разрешение за това. Часове по-късно отново в рамките на работния ден Цветанов изпраща второ писмо до великотърновската прокуратура с искане за разрешение да огласи публично информацията. Малко по-късно прокурорът му връща молбата с резолюция "да”.

От това, което прочетохме, ясно се вижда, че Цветанов и обвинението във Велико Търново са играли заедно, заключиха членове на подкомисията за контрол над СРС. Прави впечатление, че всички писма са писани в един ден, отговорите са светкавични и няма никаква логика прокуратурата да иска деласифициране, а после Цветанов да иска възможност за огласяването на записите, обобщиха още депутатите.

Според тях дори само на тази база може да се поиска ново изслушване на вицепремиера в подкомисията. Това обаче щяло да се случи след получаването на още документи и след редовно заседание на подкомисията, което се очаква идната седмица подир дискусията на 22 февруари за контрола на СРС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4808 |16.02.2011 РЗС: Довиждане, Цветанов, ще ни бъде скучно! . 59| 4842 |16.02.2011 Цв. Цветанов: Няма да се оттеглям; дайте нещо по-сериозно! . 56| 6205 |16.02.2011 А. Първанова: Въпросът на време е Борисов да пожертва Цветанов . 6| 4758 |15.02.2011 Премиерът: Правете деца като Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads