Реклама / Ads
16| 6175 |28.10.2014 НОВИНИ

Цветанов: За КТБ НС ще вземе политическо решение, но отговорността е на БНБ

.
Цветан Цветанов
В последните 2 седмици водим много конструктивни разговори с всички партии, днес лидерите им без Атака са поканени на разговор с Б. Борисов, заяви по НТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
България се нуждае от силно правителство, затова искаме да сме искрени един към друг и вчерашният тон в НС беше обнадеждаващ. Вчера Борисов каза, че е готов на компромис, но трябва да има искреност в подкрепата за мандата на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов. Ако няма такава подкрепа, правим правителство до лятото и правим избори 2 в 1 с местните избори. Ако има други условия, може да отидем на избори 2 в 1 заедно с президентските. Ако кабинетът е с дълъг мандат, Борисов няма да има аспирации към президентския пост. Това е една отговорна позиция, когато имаш подкрепата на НС и се очертава силен мандат, каза Цветанов.

219 бяха гласовете за Ц. Цачева, каза Цветанов, но посочи, че Р. Кънев е гласувал "въздържал се", което било знаково. И ГЕРБ давали знаци към избирателите си, голяма част от които искали избори веднага. Ако отидем веднага на избори, няма да има актуализация на бюджета; всеки ще прави политически изказвания и кампания, отчете той.

Не можем да извиваме ръцете на ПФ, но няма да подпишем с тях нищо за една бъдеща подкрепа. Не трябва да вървим в хипотезата за крехко мнозинство. Трябва да търсим парламентарната подкрепа по секторни политики, посочи Цветанов, според когото плаващото мнозинство ще е по-голямо. Не са коментирани персонални назначения за министерски постове, но има принципно съгласие. 126 гласа парламентарна подкрепа ни трябват, посочи Цветанов. Наясно сме, че от бъдещо управление ГЕРБ ще понесе негативи, отчете той.

Не сме се запознали със законопроекта на Пеевски и Цонев за КТБ, каза Цветанов. Първо трябва да се запознаем в детайли с проблемите в КТБ; какви са параметрите, изреди той, но каза, че първо трябва да се запознаят с текста на законопроекта. Не знаем какви са разговорите с акционерите, с оманския фонд; чак след това ще вземем политическото решение, а отговорността трябва да се поеме от БНБ. Между лидерите днес ще влезе и тази тема.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 9577 |25.10.2014 Цветанов: Положението е страшно, Борисов е притеснен . 4| 4399 |16.10.2014 Христо Иванов: Има политическо влияние в прокуратурата . 24| 7973 |16.10.2014 О. Минчев: ДПС е политическото лице на Октопода, контролиращ българското общество . 7| 4432 |05.10.2014 Цветанов: Гласувах за европейския ход на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads