Реклама / Ads
49| 5133 |21.02.2013 НОВИНИ

Цветанов: Липсва смислен дебат

.
Цветан Цветанов
В съдебната система е проникнал октопод и няма как да получим възмездие и справедливост. „Разграбихте държавата 23 години. Всичко, което се случва в тази държава, за да има справедливост, няма как да е изпълнено със съдържание, защото всички тези партии, които участваха във всички парламенти, участвахте активно в създаването на октоподите в съдебната система."
 

Това каза вицепремиерът Цветан Цветанов при дебатите по оставката на правителството.

Днес не чухме никакъв смислен дебат, който да се води за това, кой какво предлага оттук нататък. Не чухме дебат, който да даде отговор за това, какво направи правителството, упрекна депутатите Цветанов.

България ще продължи да бъде парламентарна република и само парламентарни избори могат да решат, каза Цветанов. „Нека да си припомним как дойде демокрацията в България – 1989 г. огромна обществена подкрепа за демокрацията. Всички ние вярвахме. Депутатите от ГЕРБ са единствените, които влязоха в политиката от 2009 г. ГЕРБ не дойде, за да излъчи хора от улицата. Хората припознаха естествените лидери по места, каза Цветанов.

През 1996 г. се фалира банковият сектор, имаше обществено неодобрение. Тези, които управляваха от 1997 до 2001 г., извършиха приватизация, от която трябваше да влязат 32 милиарда лева, които трябваше да дойдат в бюджета, но уви. Днешните протести, които са съвсем справедливи, са от високите сметки и от монополите, които вие създадохте.

Нека си спомним кой сключи договорите с ЕРП-ата, обърна се Цветанов към опозицията. „Нека си припомним какво направихте, когато отчитате, че България влезе в ЕС. България и Румъния влязоха с огромен дефицит за недоверие в съдебната система, в борбата с организираната престъпност, недоверие заради схеми с корупции, които създадохте. Всички вие сте продукт на нечий сценарий, посочи заместникът на БОйко Борисов.

От тези протести виждате доста радикални действия като горене на знамето на ЕС. Не това ще реши проблемите, защото ЕС даде възможност България да ползва европейска солидарност. Европа не желае да има бедна България и бедна Румъния. Не оправдахте доверието с натрупаните дефицити от вашето управление до 2009 г., подчерта Цветанов. Какви бяха възможностите да се ползват оперативните програми? Гагаузов, много добре знаете в каква схема бяхте с Батко и Братко. Знаем как усвоявахте евросредства с вашия спонсор Марио Николов, заяви Цветанов.

Михаил Миков не разбра за какво е в МВР. Единствено го запомнихме с това, че април 2009 г. се снима как излиза първият задграничен паспорт с биометрични данни, а се оказа, че паспортът е внесен от чужбина, каза още Цветан Цветанов.

По думите му това правителство е намалило договор от 160 милиона евро на 17 милиона евро. „Нека да си припомним тези, които ме критикуваха най-много – Мирослава Тодорова, която защитавахте от БСП и СДС. Не сте се срещали с жертвите на престъпността, за вас е важно как да спечелите изборите, но не как да има справедливост. По всички тези схеми в банковия сектор - делото на Атанас Филев знаете как беше прекратено – със забавените мотиви на въпросната съдийка, след  четири години съдът каза, че делото се прекратява заради давност”, добави Цветанов.

Той се обърна към съпредседателя на ПГ на Синята коалиция Мартин Димитров с думите: „Бяхте голямо богатство за Надежда Михайлова, но бяхте разочарование за СДС”. „Когато това правителство дойде на власт, имаше отвличания. Вие сте тези, които не направихте нищо, за да бъдат задържани и да има справедливост. Това правителство задържа тези хора”, добави вицепремиерът. Той припомни, че поръчковите убийства са били най-тежката зона на България. „Един от делото „Килърите” – Петър Стоянов – Сумиста, си го гласяхте за ваш депутат от младежката организация на БСП. Това дело засягаше лично и вас, защото вас ви засяга с това, че бяхте създателите на всички, които извършваха тези неща”, каза Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 4929 |20.02.2013 Цветанов: Поведение на истински държавник . 48| 6713 |17.02.2013 Цветанов: Хората имат основание да протестират, поемаме своята отговорност . 68| 5821 |16.02.2013 Цветанов: Станишев много бързо забрави Батко и Братко . 45| 5561 |15.02.2013 Цветанов: Разследваме арестувания бургаски прокурор за връзка с "Дюнигейт"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads