Реклама / Ads
10| 5332 |05.07.2011 НОВИНИ

Цветанов награди "отличниците" в МВР

.
Както на всеки свой професионален празник висшето ръководство на полицията се самоокичи с куп звания и награди на пищна церемония в сградата на столичната ул. "Шести септември" под бурните аплодисменти на огромна част от директорите и началниците във МВР.
 

Главният секретар на МВР Калин Георгиев бе отличен във вторник от вътрешния министър Цветан Цветанов за изключителни заслуги и "за спазване на човешките права" по случай честването на 132-годишнината от създаването на силовото ведомство.

По време на награждаването в силовото ведомство почти не остана полицейски шеф без отличие.

Затова пък на церемонията изобщо не стана дума за нарастващия брой присъди срещу България в Европейския съд за правата на човека в Страсбург (ЕСПЧ), нито за острите констатации за ширещото се у нас полицейско насилие в последните доклади на Държавния департамент на САЩ и редица чуждестранни и родни организации като "Амнести интернешънъл", Българския хелзинкски комитет, "Отворено общество" и други.

Вместо това Цветанов връчи пистолет като награда дори на заместник градския прокурор на София Роман Василев "за укрепване на правовата държава" и за съществения му принос в реализирането на показните акции на МВР "Всичко коз", "Недосегаемите" и "Вносителите", насочени срещу банди, занимаващи се с икономически престъпления.

Любопитна подробност е, че Василев води прокурорската проверка за доходите на тъста и тъщата на вътрешния министър, която в момента чака резултатите от допълнителната данъчна ревизия по случая.

Обвинителят бе наказан миналата година с "порицание" заради показния арест на бившия военен министър Николай Цонев

Наскоро името на Василев бе забъркано и в друг сериозен скандал - шефът на парламентарната подкомисия за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Христо Бисеров обяви, че зам. градският прокурор е разписвал разпореждания за подслушване вместо министър Цветанов в нарушение на Закона за СРС. И Василев, и Цветанов обаче, категорично отхвърлиха това твърдение, припомня Mediapool.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5621 |05.07.2011 Денят на наградите „Заедно” . 27| 5075 |04.07.2011 Правозащитници искат главата на Цветанов . 43| 6102 |03.07.2011 Цветанов: Готови сме да покажем как се правят избори . 46| 6227 |02.07.2011 Цв.Цветанов: Имаме воля да стопираме "модела на Джиджи"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads