Реклама / Ads
19| 5195 |19.02.2010 НОВИНИ

Цветанов недоволен от съда за "Октоподите"

.
Цваетан Цветанов
„Мислех, че съдът ще вземе предвид доказателствата. Явно може би октоподът има сериозно влияние навсякъде".
 
Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред news.bg, коментирайки вчерашното решение на Софийския апелативен съд, който пусна петима от октоподите.

Той подчерта, че е спокоен и убеден за доказателствата, които разследващите са предоставили на съда.

Попитан дали се притеснява, че пуснатите от ареста могат да окажат натиск върху бизнесмени, които са щели да свидетелстват срещу Алексей Петров и групата му, Цветанов отговори:
„Всичко е възможно. Съдът е определил правилата на играта да бъдат такива".

Той подчерта, че акцията е обсъдена с ЕК и евроатлантическите ни партньори, които са казали, че доказателствата на МВР са достатъчни и категорични.
„Надявам се, че добрите съдии са много повече от лошите съдии, добрите полицаи са много повече от лошите полицаи, добрите прокурори са повече от лошите прокурори", подчерта още вътрешният министър.

Той призна, че октоподът се е сраснал и с МВР. Помолен да коментира думите на адвоката на Алексей Петров - Васил Василев, че с изказванията си колко години затвор трябва да получи Алексей Петров, указва натиск върху решението на съда, Цветанов каза: „Разбирам тезата на адвокатите".

Вътрешният министър е категоричен, че в случая с акция „Октопод" е омаловажена работата на МВР. Цветанов е доволен, че и днес има лица, които са готови да свидетелстват за йерархично изградената престъпна група, ръководена от Алексей Петров.
Радвам се, че и той също се съгласи за решението на съда да остане в ареста, с което признава частично това, което ние бяхме събрали като доказателства, каза още Цветан Цветанов.
Не предполагахме, че ще бъдат пуснати другите лица, заяви още той и допълни: „По-притеснителното е, че може би октоподът е проникнал във всички нива".

Попитан дали престъпленията, в които е обвиняван Петров са част от задачите му на агент под прикритие, силовият министър коментира: „Всеки един служител, каквито и задачи да изпълнява, трябва да спазва конституцията и законите на страната".

Цветанов е категоричен, че няма задачи, които да дават право на Алексей Петров дори и като внедрен агент да изнудва хора, да заплашва хора с оръжия и да изземва фирми. Според вътрешния министър дейността на агентите под прикритие е добре регламентирана.

Помолен да коментира позицията на Алексей Петров, че арестът му е лична атака на Цветанов срещу бившата барета, министърът на вътрешните работи изтъкна: „Аз смятам, че ако питате представители на „наглите", ще кажат, че арестът им е лично мое отношение към тях, ако питате и тези, които бяха задържани тази нощ за наркоразпространение, също може би ще кажат, че всичко това е насочено лично срещу тях".

„Аз не очаквам някой от задържаните, включително и Алексей Петров, да имат някакво друго отношение или добри чувства към мен", посочи Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7184 |19.02.2010 Цветанов: Всички знаят, че Хамстера е дясната ръка на Трактора . 12| 5215 |18.02.2010 Цв. Цветанов: Доказателствата да бъде осъден Ал. Петров са достатъчни . 32| 5949 |14.02.2010 Цветанов: Трактора е вграден в държавата от мафията . 38| 10501 |12.02.2010 Оставиха Алексей Петров и "Октоподите" зад решетките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads