Реклама / Ads
54| 6633 |11.01.2011 НОВИНИ

Цветанов: Някой целенасочено мъти водата

.
Цветан Цветанов Източник: Булфото
Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че при подобни записи винаги могат да бъдат направени манипулации, в отговор на въпрос дали Ваньо Танов е най-подслушваният човек в държавата.
 

Не е ясно кой е правил записите и кой е източникът на цялата тази информация, поясни още силовият министър.Той каза още, че подслушване от органите на реда се прилага винаги, когато има основания и в съзвучие с изискванията на закона - наличие или предположение на тежко престъпление, за което се предвижда затвор над 5 години.

Не си мислете, че някой като му скимне и ще започне да подслушва някого, защото не му е симпатичен или защото не му е приятел, коментира Цветанов. Той бе категоричен, че някой целенасочено мъти водата на правителството заради многото свършени неща.

По повод новите записи от разговори с шефа на митниците, министърът не е убеден дали това са СРС-та или частни записи.МВР спазва закона за прилагане на СРС-та, посочи още Цветан Цветанов. Не мога да ви дам пълната гаранция за това, което излиза в публичното пространство кой е източникът, дали са регламентирани или не са, дали са СРС, изтъкна министърът на вътрешните работи.

Цветанов каза още, че нито една държавна структура не може да гарантира, че в нея няма къртици. Предприемаме мерки за ограничаване теча на информация, допълни Цветанов.МВР проверява записите с Танов и по-точно техният произход, стана ясно още от думите на министъра. Той обаче не се притеснява от информацията в СРС-тата.

Frognews.bg припомня, че от РЗС разпространиха извадки от два разговора, за които се твърди, че са съответно между шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова и митничар №1 и зам.-председателката на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова и Танов.

Вчера стана ясно още, че ще има най-малко един обвиняем по скандала с публикуваните телефонни разговори между финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов и началника на Агенция "Митници" Ваньо Танов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4950 |05.01.2011 Водата в София поскъпва с 6% . 5| 5180 |04.01.2011 ВМРО против поскъпването на водата за софиянци . 25| 5123 |02.01.2011 Цветанов: В момента съм само вицепремиер и министър . 29| 5030 |28.12.2010 Цветанов: Тройната коалиция не си е свършила работата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads