Реклама / Ads
100| 6659 |15.04.2013 НОВИНИ

Цветанов: Няма сделка ГЕРБ - Алексей Петров, нито ще има

.
Цветан Цветанов
Който се е сблъсквал с правоохранителната система, няма как да я обича. Парите за пенсии не са достатъчни, но трябва финансова стабилност. Земеделието може да ни изхрани; трябва да доразвием инфраструктурата. Трябва да създаваме работни места.
 

Няма как един човек, който се е сблъсквал с правоохранителната система, да я обича, заяви по ТВ 7 бившият министър на вътрешните работи от кабинета Борисов Цветан Цветанов.

Никога не е имало сделка между ГЕРБ и Алексей Петров и никога няма да има. Всеки, който е виновен трябва да си понесе последиците, каза още Цветанов. Той нямал информация за среща между бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов и Алексей Петров. Има проверка от компетентните институции по делото срещу Мирослав Найденов. В реда на проверката се прилагат всички възможни средства и всички доказателства се представят на съда, обясни зам.-шефът на ГЕРБ.

На въпрос била ли е държавата най-голямата групировка, та не е възникнала нито една нова Цветанов каза, че това твърдение не кореспондира с истината. Той посочи като пример Димитър Николов и Й. Фандъкова като успешни примери за кметове. Добави и кметовете на общини Казанлък и Златоград. Това не е ли добра политика, попита Цветанов. Успешните проекти се реализират, благодарение на кмета и администрацията. Сменени пък бяха тези, които показаха слабо управление. Влияли ли сме например на смяната на кмета на Видин, даде пример той.

Вчера в Кричим минахме и поздравихме всички хора, излезли в центъра. Всички те бяха много учтиви и любезни. Три госпожи не пожелаха да се поздравим, но аз им казах, че това е тяхно право, щом симпатизират на друга партия, разказа Цветанов.

ГЕРБ ще предложи достоен и авторитетен човек във Варна на редовните избори, обеща вторият човек в ГЕРБ. 

Думите за фискалния резерв бяха извадени от контекста; правителството ни е увеличило разходите за българските пенсионери с 9 милиарда лв. Те не са достатъчно, но трябва да имаме финансова стабилност, обясни Цветанов. В следващ мандат С. Дянков няма да бъде ползван, няма да е и кандидт за депутат, потвърди пак той. Основната ни цел е да фокусираме внимание върху новия програмен финансов период, когато 32 милиарда ще влязат за образование, култура, земеделие и т.н. Опозицията за това не говори, посочи Цветанов. Земеделието може да ни изхрани, добави той и даде за пример в това отношение Бавария.

Не можем да извадим едни кредити и да ги похарчим за по-високи пенсии. Целта е - енергийна ефективност, която ще донесе и нови работни места; ще намалим разходите на домакинствата за издръжка, ще запазим 10% плоския данък; ще отворим възможността за проекти. През 2009 г. трябваше да върнем доверието на Брюксел за размразяване на фондовете, това има много общо с финансовата стабилност, изреди Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5344 |14.04.2013 Сидеров: Няма да правим компромиси, ще поставяме условия . 11| 5548 |10.04.2013 Марин Райков няма нагласа за по-скъп ток от 1 юли . 5| 5898 |10.04.2013 Цветлин Йовчев: Няма скандал с напускането ми . 4| 5518 |06.04.2013 Фандъкова няма време за губене като депутат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads