Реклама / Ads
8| 5486 |30.09.2014 НОВИНИ

Цветанов: Нужен е диалог между преподаватели, директори на училища и бизнес

.
Нужен е диалог между преподавателите, директорите на училища и бизнеса. Това е подходът за въвеждане на тенденции за създаване на повече работни места.
 
Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата на партията за Област Велико Търново Цветан Цветанов на среща с учители и университетски преподаватели във Велико Търново.  

Според него, трябва да се направи оценка на средното образование, която да даде по-голяма ефективност в бъдещото реализиране на всеки един от учениците. ‘‘Трябва да има и възможност за тези, които имат определени затруднения в своето обучение да бъдат подпомагани. Освен това да се създадат и съответните програми, които да им дадат възможност да наваксат изоставането‘‘, обясни още Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че трябва да се даде възможност на подрастващите да се адаптират по-бързо в новите учебни програми, които се въвеждат всяка година.

„Много е важно да заложим на иновативния подход и на най-новите тенденции в образованието. Това действително ще привлече учениците в класните стаи“, посочи заместник-председателят на ГЕРБ. Той увери, че ПП ГЕРБ иска да засили връзката между средното образование и бизнеса. Цветанов заяви още, че много важна роля имат професионалните гимназии, защото те дават по-добра възможност за реализация на съответните ученици.

„Ние искахме, заедно с партньорите ни от Бавария да разработим подобни модели, в които професионалните училища да могат да разчитат на обмяна на опит. И когато примерно един ученик завърши своето средно образование да може в рамките на около 6 до 9 месеца да има възможност да посети Бавария и там да се потопи в реалната практика”, коментира Цветанов.

Учителите и университетски преподаватели от Великотърновски регион благодариха на Цветан Цветанов за срещата и обявиха, че подкрепят работата на ПП ГЕРБ по отношение на образованието.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4814 |29.09.2014 Цветанов: Искаме да спрем конфронтацията в българския парламент . 19| 5048 |25.09.2014 Ц. Цветанов: На никаква цена няма да правим коалиция с БСП и ДПС . 37| 4848 |25.09.2014 Цветанов: Единствената алтернатива на ДПС в смесените региони е ГЕРБ . 88| 6646 |21.09.2014 Борисов: Диалогичен съм, но не обичам някой да ми извива ръцете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads