Реклама / Ads
17| 5951 |15.09.2012 НОВИНИ

Цветанов обеща на рибарите промени в закона

.
Цветан Цветанов
Рибари от община Тутракан поискаха съдействие от заместник-председателя Цветан Цветанов за промяна в Закона за рибарството и аквакултурите.
 

Вицепремиерът Цветанов е в региона за срещи с партийни структури. Според рибарите, трябва да има разграничение на риболова за прехрана и бизнес риболова. В Тутракан близо 500 семейства се прехранват благодарение на риболова и това е основният поминък на региона.

Цветанов е поел ангажимент да се планира среща на рибарите от Тутракан с директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Драгомир Господинов, за да се коментират на място темите, свързани с рибарството, съобщава „Фокус”.

Според Цветанов, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов също ще бъде максимално информиран, за да се намери решение. Дори, ако е необходимо, да се направят и законодателни промени, предвижда Цветанов.

„Тези срещи са за това да чуем и най-малките проблеми, които вълнуват жителите на Тутракан. За тях тези проблеми са жизненоважни, но погледнато от жълтите павета или от парламентарната трибуна, за опозицията те са нищо”, посочи Цветанов.

Той каза още, че на срещите ще се формулират приоритетите и ще се насрочат допълнителни разговори по темите, които се дискутират.

По време на срещата е станало ясно, че само преди дни кметовете в региона са се срещнали с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и представители на министерството и са разговаряли по теми, свързани с финансовия програмен период 2014-2020 година.

„Важно е да знаем, какви са перспективите за усвояване на средства по оперативните програми, за да могат кметовете да изготвят своите приоритети и обществеността да бъде съпричастна към реализирането им.

Това е целта на срещите, които организираме между кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на партията.

Това е моята работа – да мога да докладвам на премиера за всички тези проблеми, за да се създадат съответните формулирани задачи към ресорните министри и те да търсят решения, каза Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7128 |14.09.2012 Министри за пример! Цветан Цветанов и Делян Добрев дариха кръв . 21| 5700 |08.09.2012 Б. Борисов обещава: Разследваме атентата докрай! . 139| 6756 |06.09.2012 Бойко Борисов обеща: С беднотията - до тук! . 44| 5758 |04.09.2012 Цветанов: Ще ударим и върха на кокаиновата пирамида

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads