Реклама / Ads
23| 5578 |19.10.2012 НОВИНИ

Цветанов: Очакват ни избори на омраза

.
Източник: МВР
Очакват ни избори на омраза и противопоставяне. Изборната кампания ще започне много по-рано от обичайното. Това прогнозира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на визитата си в Русе.
 

ГЕРБ няма да наруши принципите си и ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. Българските граждани са тези, които ще определят как партията ще участва в следващото управление.

Цветанов категорично заяви, че референдумът за АЕЦ “Белене” няма да повлияе на политическите нагласи в обществото преди изборите.

“Тези избори ще бъдат на омраза и противопоставяне. ГЕРБ обаче ще заложи на това, което е направила за хората. За 20 години демокрация, кажете ми някой друг правил ли е толкова много за три години управление и то в условията на тежка финансова икономическа криза? Най-лесно е да минем в популизма, да направим необосновани харчове, но това означава да заробим правителствата след нас”, каза Цветанов.

„В момента виждате какво се случва в някои европейски държави. Да, стандартите може да са по-добри там, въпреки тези процеси, които наблюдаваме, но нека да градим нашата къща, а това става, когато имаме сериозна основа”, смята вицепремиерът.

По думите му в смесените райони се създава напрежение, когато идват избори и когато определени политици смятат, че по този начин могат да привлекат повече гласоподаватели.

Затова направихме тези пробиви в много от тези населени места, каза Цветанов и благодари на всички, гласували за партията в такива райони.

"Защо трябва да се противопоставяме? Това е всъщност угодно на ДПС да смятат, че те могат да монополизират и да държат мюсюлманската общност, а пък „Атака” да провокират поведение, което всъщност да бъде за противопоставяне спрямо българските мюсюлмани. Не искам да участвам в такава политика. Нашата отговорност е към всички български граждани – да работим само и единствено, водени от техните интереси", каза Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов дойде в Русе от 21-ия конгрес на Европейската Народна Партия в Букурещ. „На конгреса, това, което беше в посланията на всички европейски лидери от ЕНП бе, че трябва да преодолеем популизма, който всъщност е най-присъщ на социалистите. Ние трябва да се дисциплинираме, България го показа, че може и тя преживя достатъчно тежки моменти през този 20-годишен период”, каза Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9642 |19.10.2012 Цветанов: Катаджиите да спрат да питат "К‘во пра‘им сега" . 13| 4793 |18.10.2012 ЕС ще ни следи изкъсо на предстоящите избори . 26| 5587 |18.10.2012 Борисов призова ЕНП за подкрепа на изборите догодина . 5| 6146 |11.10.2012 ГЕРБ иска с 1 час по-дълги избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads