Реклама / Ads
43| 5644 |17.08.2011 НОВИНИ

Цветанов: Опасно е да се говорят празни приказки за "сигурността"

.
Цветан Цветанов
Темата „Сигурност" не трябва да се превръща в едно свободно говорене в публичното пространство, защото виждате какво се случи във Великобритания. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в ефира на БНТ.
 


Според него свободните съчинения водят до демотивация на състава на МВР и основа за създаване на предпоставки за престъпни действия.

Цветанов засегна и темата за “Лукойл” и 8-те милиона лева, които компанията дължи на Министерството на вътрешните работи. Той обясни, че по погасяването на задълженията има изготвен погасителен план след отнемането на лиценза на бургаската рафинерия.

Ние можеше да застрашим функционирането на една система, каза Цветан Цветанов по повод спирането на рафинерията преди няколко седмици.

Във връзка с даренията към МВР Цветанов заяви, че последните публикации по темата били силно спекулативни и ясно се е разбрало, че всъщност едва около 250 000 лв. са били даренията от донори от страната. Той напомни, че от 1 септември стартира публичен регистър на всички дарители.

Вътрешният министър опроверга слуховете за напрежение между него и вицепремиера Дянков по повод намерението на финансовия министър да бъде орязан бюджетът на МВР за 2012 г.

МВР шефът уточни, че за него е важно какво е окончателното решение на парламента за бюджета и това, което внася министър-председателят като проектобюджет за 2012 г.

Българското правителство и парламентът определят бюджета на Министерство на вътрешните работи. Категоричен съм, че няма противоборство между мен и финансовия министър Симеон Дянков, изтъкна Цветанов.

В ефира на националната медия вицепремиерът Цветанов коментира и предстоящите избори. По думите му ГЕРБ ще разбие монопола на ДПС в управлението на малките населени места със смесено население.


Този монопол е бил позволен от всички партии в последните 20 години, но категорично трябва да бъде разбит.Досега всичко това се е случвало по този начин, но смятам, че това, което направихме и представянето на кметовете ни за местна власт, и акцентът, който слагаме в смесените райони, смятам, че този монопол, който имаше ДПС, смятам, че национално отговорна партия, каквато е ГЕРБ, трябва да бъде разбит.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 6021 |16.08.2011 Цветанов: Дянков няма думата как се разпределя бюджетът в МВР . 17| 6256 |29.07.2011 Цв. Цветанов: Вотът беше безмислен, с лични нападки . 31| 9325 |26.07.2011 Цв. Цветанов: Хванат на летището е вторият заподозрян за убийството на Яна . 121| 6372 |25.07.2011 Цв. Цветанов: Битката ни с престъпността ще се запомни от поколенията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads