Реклама / Ads
7| 5320 |28.11.2010 НОВИНИ

Цветанов: Организирана престъпност и корупцията се припокриват

.
Цветан Цветанов
В България има сериозно припокриване на организираната престъпност с корупцията. Това каза в предаването „Неделя 150” по БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитирайки данни от германско проучване. Той бе категоричен, че трябва да се изчистят проблемите, които опорочават всичко свързано с политиката на българското правителство.
 

Цветанов съобщи, че новият Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност - БОРКОР е проект, който се реализира заедно с федералното министерство на Германия.
Новата институция за борба с корупцията ще има 40 щатни бройки, директорът ще се назначава лично от премиера, поясни Цветанов.

Цветанов потвърди, че има очистителен механизъм в МВР. "Имаме над 100 досъдебни производства през 2010 година. Дори и в момента имаме задържан граничен полицай, който е успял да пропусне жена, която е с ограничение за напускане на страната", посочи министърът.
"Важно е да признаваме грешките и да се реализират политики, които да създават стабилитет на системата, а това става с очистване на служители, които работят с някакъв друг интерес", подчерта Цветанов.

Според Цветанов със задържането на убийците на Юрий Галев, на Румен Рачев, на Лупов се поставя началото на разкриването на поръчковите убийства, извършени у нас през последните години.
Мнението ми не е променено отпреди, когато се срещнах с членовете на ВСС и исках те да имат достъп до СРС-тата. Така Цветанов коментира публичното огласяване на разговорите около делото, което се води срещу бившия министър Николай Цонев.

На 4 декември министър Цветанов заминава на посещение в САЩ. Във Вашингтон той ще има срещи с шефовете на Сикрет сървис и ФБР, както и в Държавния департамент. Важна е и работната закуска с всички европейски посланици, които ще бъдат във Вашингтон, на която ще обсъждаме къде се намира България и какво правим в цялостната политика в света като цяло, обясни Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7699 |25.11.2010 Цветанов: Ако кажа, нещата ще бъдат много страшни! . 9| 5203 |24.11.2010 Цв. Цветанов: Няма разработка за В. Танов . 4| 5250 |20.11.2010 Цветанов: Стремим се към разкриването на всички поръчкови убийства . 49| 7077 |16.11.2010 Цв. Цветанов: Филчев поръчвал убийства, подставени лица на Трактора ги изпълнявали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads