Реклама / Ads
45| 5995 |17.03.2012 НОВИНИ

Цветанов: Оставката на Драшков е негово решение

.
Цветан Цветанов
„Това си е негово решение” бе коментарът на вътрешния министър Цветан Цветанов за оставката на заместник-председателя на ДАНС Иван Драшков. По думите на вицепремиерът – кадровите промени в агенцията са в компетентността на премиера, така че той не би желал да коментира повече от това, което е било казано до този момент.
 

 

Цветанов заяви, че по темата няма какво повече да се каже и е добре – вниманието да се насочи към положителните неща в държавата като – разбиването на нелегални фабрики и борбата с престъпността.

 

На въпрос – дали предстоят кадрови промени в МВР Варна той посочи, че на този етап такива не се налагат, тъй като нещата тук вървят добре. Попитан дали ще има промени в ГЕРБ Варна, Цветан Цветанов заяви, че не желае да говори по политически теми в момента, а за такива ще говори, когато дойде следващия път във Варна.

 

По-рано днес той гостува в студиото на Дарик, където заяви, че АЕЦ „Белене” няма да се прави като българо-руски проект. България влиза в съда с Русия, защото е започнат един договор.Той  допълни, че в момента се обсъжда вариант при който да е като седми реактор в АЕЦ „Козлодуй”, но пак няма да бъде българо-руски.

 

„Търсим възможности и за други водещи европейски или световни енергийни компании, които да участват в този проект, за да може да вървим към това, което всеки говори през последните години”, каза Цветанов.

 

Той уточни, че България влиза в съдебен спор с Русия, защото реално е започнат един договор. Ако има съдебен процес той ще продължи с години, но и дори по-кратко да бъде взето това решение държавата трябва ще плати определени неустойки.

Това, което България е направила като комуникация с Европейската комисия и с водещите европейски държави в ядрената енергетика ще даде отговор как ще се строи АЕЦ „Белене”, каза вицепремиерът.

 

„Решението трябва да бъде единствено водено от интереса на държавата, на обществото и да може държавата да остане водеща в енергийния сектор в региона”, подчерта Цветан Цветанов.

 

За твърдението на Трайчо Трайков, че вицепремиерът Цветан Цветанов му е поискал оставката, той заяви: „Не, просто, трябваше да взема на хартиен носител оставката, която трябваше да бъде написана от него. Защото това беше договорено”.

„На хартиен носител не ми я даде в четвъртък вечер, а само имаше с устната договорка, че си е дал оставката и ще я даде сутринта, във вчерашния ден”, уточни Цветанов.

 

По думите му – Трайков е казал и пред премиера, че си подава оставката във връзка с лични мотиви.

 

„Аз изпитвам уважение към всички колеги, с които съм работил. Не бих искал да бъда съдник на това, което в момента има като - дали е дал оставката, дали не е. Важното е, че има взето политическо решение на база депозирана оставка и това, което премиерът запозна Изпълнителната комисия вечерта, когато се прибрахме от Катар е с две точки от дневния ред за това извънредно заседание”, каза още Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5645 |16.03.2012 Поискали оставката от Трайков с “половин уста” . 19| 5153 |16.03.2012 Драшков: Напускам ДАНС по лични причини . 39| 5981 |12.03.2012 Цв. Цветанов: 299 тартори на престъпни групи има у нас . 70| 8553 |06.03.2012 Цветанов: Не съм вадил томаховка срещу съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads