Реклама / Ads
6| 3900 |18.09.2018 НОВИНИ

Цветанов пак завъртя плочата за конфронтацията и провокацията на президента

.
Източник: БГНЕС
Президентската институция търси поредния опит за конфронтация с изпълнителната власт и парламента. Това е линия, която наблюдаваме от началото на мандата на Румен Радев.
 

Това каза пред Нова телевизия председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който коментира горещите политически теми от последните дни.

 

"Младен Маринов е подал молба за освобождаване. Не разбирам какви мотиви трябва да представи Министерски съвет в този случай. Конституционалисти обясниха, че ако наред с указа за освобождаване на Младен Маринов имаше и документи за назначаване на нов главен секретар на МВР, тогава трябва да има съгласуване между институциите. Когато има ясно заявление и словоизлеание от Младен Маринов, трябва да се съобразяваме с него. Румен Радев как напусна поста на началник на ВВС? Президентът Росен Плевнелиев подписа указа и беше ясно, че Радев ще се кандидатира за президент. Румен Радев търси само конфронтацията. Бойко Борисов ще ръководи делегацията в ООН, защото основната тема ще бъде Западните Балкани. Тази тема беше водеща при българското европредседателство. Президентът Радев обяви, че нашето председателство не е било успешно, но всички чухме оценките на нашите западни партньори. Друга тема в ООН ще е борбата с наркотиците, където премиерът Бойко Борисов е много по-добре запознат от президента. Румен Радев изпадна в една външнополитическа изолация. Нека само си припомним какви среща имаше миналата и тази година. Нашата цел е да търсим диалог и постигане на решения", каза си приказката Цветанов.

 

"Първата цел на Румен Радев е да коментира и напада персонално премиера Борисов, правителството и българските институции. Мога лично да ви уверя, че Бойко Борисов не е човек, който търси конфронтация. Той винаги е отворен за диалог. Ние не искаме да има напрежение между институциите и сме достатъчно търпеливи. Ще дам пример. Ние не искаме да минем към гласуване на Младен Маринов преди президентът да е подписал указа. Винаги съм твърдял, че разумът ще надделее. Ако президентът не подпише указа, в четвъртък ще галсуваме само Петя Аврамова и Росен Желязков. За мен постъпката на Александър Манолев е изключително коректна. Предполагам, че той ще си търси правата по съдебен път. Няма проблем Манолев да остане зам.-министър", обяви зам.-председателят на ГЕРБ.

 

"Мога да заявя категорично, че периодът, в който бях вътрешен министър, не е имало чадър над никой. През 2010 година също проведохме акция във Винпром Карнобат и задържахме над 1 млн. бутилки без бадерол. Подходът към всички производители на алкохол беше еднакъв. Никой не е бил прикриван. Тогава имахме волята и успяхме да се справим със сивия сектор. През 2013 година правителството на Пламен Орешарски съсипа сектор "Сигурност" и пропаднаха редица акции", разкри Цветанов отговаряйки на въпрос за акциите на спецпрокуратурата срещу Миню Стайков и семейство Арабаджиеви.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3946 |10.09.2018 Цветанов с едни и същи лакардии: С ГЕРБ сме добре, с БСП и Радев-зле . 2| 4067 |09.09.2018 Цветанов: Новите министри ще бъдат предложени от ГЕРБ . 23| 5956 |07.09.2018 Цветанов се върти за оставките като танцьорка на пилон . 20| 7170 |04.09.2018 Цветанов: Министрите могат да запазят постовете си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads