Реклама / Ads
31| 5108 |13.02.2014 НОВИНИ

Цветанов: С Пеевски не съм бил близък, ще искам справка по ден и час за срещите ни

.
Източник: Булфото
Има изготвена справка от ГДБОП, което е постъпила в Министерство на вътрешните работи за нарушения на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. След това тя е изпратена до главния прокурор Борис Велчев и се отнася за периода 2012 г., заяви пред Фрог нюз Цветан Цветанов от съдебната палата, където трябваше да се гледа делото му за отказ за прилагане на СРС-та срещу бившия антимафиот Орлин Тодоров.
 

 

Аз казвам какво е имало като кореспонденция и ако някой иска да потули или да унищожи като документи, които са класифицирана информация, аз не мога да отговарям. За разработката срещу Сарафов разбрах в момента, в който ми е докладвана информация по нея от 2012 година и своевременно съм я изпратил по компетентност на главния прокурор, повтори Цветанов.

 

Дясната ръка на Бойко Борисов коментира още напрежението, създало се между него и Делян Пеевски. Той отрече да се е срещал 40 пъти с народния представител от ДПС.  Нека да видим кои са дните, часовете, като се претендира, че имам 40 срещи. Всяко едно влизане в министерството винаги е минавало през регистрирането в съответните дневници. Всички срещи, за които става въпрос, са проведени в Министерство на вътрешните работи и точно това е формата и начинът да преодолеем задкулисието. Ако трябваше да има задкулисие, трябваше да ги провеждаме някъде другите, в някаква друга атмосфера.

 

При мен са идвали много депутати и всеки, който е изявил желание, винаги е посещавал МВР. За да спрем с тези спекулации, ще ви кажа дори когато Алексей Петров беше дошъл в 41 –вото НС, след излизането му оттам пожела среща с мен. Аз я проведох в кабинета на министъра на мътрешните работи в присъствието на главния секретар Калин Горгиев, коментира Цветанов.

 

Цветанов категорично отрече да е бил приятел на медийния магнат Пеевски и да го е молил за медиен чадър.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4898 |12.02.2014 Реформаторите искат комисия в НС за Цветанов-Пеевски-Цацаров . 63| 5400 |12.02.2014 Делян Пеевски: Бил съм при Цветанов поне 40 пъти . 65| 5368 |12.02.2014 Цв. Цветанов: Няма нищо вярно в това, което каза Пеевски . 72| 8235 |26.01.2014 Цветанов: Борисов е контролиран чрез друго лице

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads