Реклама / Ads
16| 5305 |03.09.2012 НОВИНИ

Цветанов почва оглед за нови депутати

.
Цв. Цветанов
По заръка на Борисов профилактика в ГЕРБ започва вицепремиерът Цветан Цветанов. Той тръгва на обиколка в страната, за да провери кондицията на ГЕРБ преди изборите догодина.
 

Освен това зам.-шефът на партията ще прави и "първа цедка" за бъдещите кандидатдепутатски листи, пише "Стандарт". Обиколката, която започна Цветанов миналия уикенд в Смолянско, е по заръка на премиера и лидер на управляващата партия Бойко Борисов. На 14 септември Цветанов ще провери работата на ГЕРБ в Силистра, а два дни по-късно ще се срещне с една от структурите отличнички - тази в Бургас. Другите спирки на вицепремиера ще станат ясни по-късно.
 

Той обикаля общините, в които ГЕРБ спечели кмет на местните избори м.г. Целта е да се провери как се справят градоначалниците, какви проблеми срещат в работата си и дали държавата може да им помогне. Освен това Цветанов ще проследи и как структурите на партията по места помагат на хората, ходят ли депутатите редовно в избирателните си райони и с какво помагат на гражданите. Интересното е, че докато Цветанов обикаля своите, Борисов навестява общините, управлявани от БСП, хвали някои от тях - като например Шабла, и показва добра воля на властта да работи и с тях.
 

Когато обиколката на Цветанов приключи, партийното ръководство на ГЕРБ ще направи анализ на състоянието на структурите и ако е нужно, ще набележи промени. След това Цветанов ще направи нов тур, чиято цел вече ще е да се редят кандидатдепутатските листи за изборите през юли. Целта на ГЕРБ ще е да спечелят повече от настоящите 117 депутатски кресла. За да могат да съставят самостоятелно правителство, без да разчитат на чужда подкрепа, ще са им нужни поне 121 народни представители в 240-местния парламент.
 

Заради "голямото преселение" на народа от малките към големите градове в следващия парламент ще има пренареждане на броя на мандатите от отделните избирателни райони. Най-печеливша е столицата, която ще има 8 депутати повече и от трите градски листи вече ще влизат 42-ма избраници, а не 34-ма, както досега. Другите големи печеливши са Бургас и Варна с по двама депутати повече и съответно от двата морски мегаполиса от 2013-а ще влизат 14 и 15 народни представители.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5279 |02.09.2012 Д. Добрев: Започваме проучване за находища на газ и нефт в Южна България . 6| 5730 |02.09.2012 Цветанов: Тече нова операцията като тази за кораба с кокаин . 140| 6130 |01.09.2012 Цветанов: Най-важната тема за правителството е да се увеличат доходите . 22| 5186 |30.08.2012 Цветанов: Всички искат да има увеличение на заплатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads