Реклама / Ads
10| 5245 |27.12.2012 НОВИНИ

Цветанов похвали Борис Велчев за "Наглите"

.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов благодари на бившия главен прокурор Борис Велчев за работата по разследването и делото срещу групата за отвличания "Наглите".
 

При „Наглите” нещата се случиха след възможността да проведа една работна среща с човек, който искаше да съдейства на разследването, и имаше доверие само на мен като министър, на никой друг, съобщи МВР шефът, който присъства на връчването на призовете "Полицай на годината".

По думите му при тази акция е работено с променена философия - само 8 човека от 3 – 4 дирекции, без никой друг да знае какви са оперативните действия. Когато запознахме главния прокурор, исках колегите да кажат, на кой прокурор имат доверие, и с кой искат да работят. Такова доверие беше изградено между служителите от ГДБОП и Бойко Найденов и виждате какъв е резултатът, обясни министър Цветанов, предава „Стандарт”.

Той поясни, че знае кой съществено е допринесъл за тези акции и Борис Велчев е имал голяма роля в началния етап на разследването на "Наглите", затова, Цветанов изказа благодарностите си към него.

Предприемаме действия за недопускане на повторение на това, което беше причинил Алексей Петров на част от свидетелите, коментира още Цветанов по повод пуснатия на свобода под гаранция от 10 бона Петров. Промяната на подобни мерки води до увеличаване на разходите на МВР, защото се планират допълнителни мероприятия за осигуряването на сигурност, поясни още министърът.

Цветанов коментира още, че намаляването на броя на жертвите при катастрофи се дължи и на гражданската активност по проблема.
583 са жертвите на пътя тази година. Отчита се намаляване в броя на загиналите в сравнение с предишни години, „когато в страната имаше по 1000-1050 жертви при катастрофи", коментира още Цветанов.

Министърът връчи приза "Полицай на годината" на инспектор Калин Литов и Никола Павлов от отдел "Наркотици" към ГДБОП - за значими постижения в борбата с престъпността и опазването на обществения ред.

Втора индивидуална награда получи Димитър Желев от отдел „Разследване” към Национална полиция, трета индивидуална награда получи инспектор Иво Костадинов от Гранична полиция – Смолян.

Тази година бяха дадени и две награди за „Граждански принос”. Едната получи 15-годишният Марио, който спаси 8-годишно момче в Белоградчик, и Мария Димитрова с нейната фондация „Безопасни улици за Валя”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5981 |27.12.2012 Кунева упрекна Борисов за Македония . 20| 5224 |27.12.2012 Станишев надви Борисов по харчене на път . 96| 10382 |23.12.2012 Бойко Борисов: Жената до Станишев контролира медиите . 9| 6652 |22.12.2012 Сестрата на Борисов: Вярвайте в българските лекари!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads