Реклама / Ads
22| 5365 |29.06.2013 НОВИНИ

Цветанов похвали жените в ГЕРБ

.
Източник: Булфото
За първи път в историята председател на Народното събрание бе жена и то от ГЕРБ - Цецка Цачева. Жените имат сериозно място в политиката.
 

Това каза зам.-председателят на партията Цветан Цветанов на двудневния форум в Банско под мотото „Новата политическа култура - предизвикателство пред политическите екипи”.

На проявата присъстват 250 жени от ГЕРБ от областите Благоевград, Кюстендил, Перник и Кърджали. По думите на Цветанов през последните години има много явно представяне на жените в политиката и всяка от тях може да даде ценен опит и знания.

Пред делегатите бившият вътрешен министър отбеляза, че обстановката в страната е крайно неспокойна. „След парламентарните избори в страната почва да се променя и политиката на държавата. Виждате какви са санкциите от ЕС”, коментира Цветанов.

Той не пожела да коментира информациите в медиите, които посочват разногласия в политическата структура в региона, като част от тях са насочени към него и народния представител Даниела Савеклиева. Според бившия шеф на МВР всеки има право да се изявява пред медиите, но за него от голямо значение е „какво се случва в ГЕРБ, изпълнението на целите и постигането им на следващите предсрочни парламентарни избори”.

Най-доброто решение за България в тази напрегната политическа ситуация е оставката на правителството. По думите на Цветанов, трябва да се работи в посока намаляване на напрежението, търсене на обществен консенсус за промени в изборния кодекс и скорошно провеждане на парламентарни избори, като те трябва да се проведат в края на септември.

Според него действията, които се предприемат от българската полиция, са изключително адекватни, защото полицаите винаги са най-потърпевши. Цветанов изрази своя респект и уважение към българската полиция и изрази надежди да бъде винаги изключително внимателна и толерантна. За голямо съжаление има политици като Волен Сидеров, които не зачитат труда на тези полицаи.

Недопустимо е народен представител, като Волен Сидеров да влиза в Народното събрание демонстративно с оръжие или с полицейска палка. Всеки с поведението си трябва да допринася за намаляване на напрежението, а не да го провокира. Цветанов смята, че Волен Сидеров е допринесъл за хаоса в държавата. „На първо място с това, че подкрепи правителството на Пламен Орешарски и в момента и БСП, и ДПС търпят всяко едно негово действие, защото знаят, че от него зависи оставането им в парламента”, коментира Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 143| 6124 |28.06.2013 Местан: Избори само при алтернатива на Борисов и Цветанов . 35| 5070 |27.06.2013 Цветанов: Колкото по-скоро оставка, толкова по-добре . 15| 5056 |27.06.2013 Цветанов се отказа втори път от имунитета си . 64| 6054 |26.06.2013 Цветанов констатира и парламентарна криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads