Реклама / Ads
78| 8150 |11.01.2013 НОВИНИ

Цветанов: С повече прокурори като Ася Петрова, щяхме да сме по-ефективни

.
Цветан Цветанов
Един от бившите главни прокурори по времето на Тройната коалиция е бил участник в делото „Октопод”, припомни вътрешният министър.
 

Прокурор Ася Петрова е личен избор на главния прокурор Сотир Цацаров, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов и поясни, че Петрова е прокурорът по делото „Килърите”. Това, което знам от професионалната биография на Ася Петрова, е, че ако имаме подобни прокурори в страната,  че ще бъдем много по-ефективни срещу организираната престъпност  отколкото с някои прокурори, които прекратяват някои дела или ги пращат в други окръжни прокуратури, където да продължат срещу неизвестен извършител, каза още Цветанов. Ася Петрова била заедно с него на работно посещение в САЩ, заради съвместни обучения и операции. 

За първи път имаше дебат за избор на главен прокурор, имаше концепции, които се обсъждаха, за първи път се задаваха въпроси, на които се отговаряше, обяви по-рано днес в НС вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, в отговор на въпрос на депутата Корнелия Нинова за Годишен доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2011 г., предаде „Фокус”. По думите на Цветанов - един от бившите главни прокурори по времето на Тройната коалиция е бил участник в делото „Октопод”. „Вие ли ще говорите как сте се борили с корупцията и борбата с организирана престъпност”, попита Цветанов. 

„Когато правителството встъпи в длъжност, всички оперативни програми бяха спрени заради корупцията и процентът усвояване на тези средства беше по-нисък от два процент. Това, което прави правителството, е да получи кредит на доверие от всички кредитни институции, за да може средствата да бъдат усвоявани”, каза още вицепремиерът. По думите му затова се изграждат инфраструктурните проекти и се правят инвестиции. 

„Имаме работен диалог с Европейската комисия, винаги сме добронамерени партньори и знаем, че заедно трябва да се борим с корупцията. Нека ви припомня за Братко и Батко, Марио Николов”, каза Цветанов. 

Депутатът Корнелия Нинова репликира: „Имате особено раздвоение на личността в речта си. Тезата ви беше да си защитите, че сега няма корупция, а преди е имало. И изтъкнахте всички скандали, които породихте – във ВСС, Конституционния съд. Няма как да прехвърлите на предишното управление констатацията от докладите в последните години. Знаете прогнозите за Шенген през март, защото няма политическа воля за борба с корупцията”, каза Нинова. 

Менда Стоянова отказа да направи забележка на Цветанов, защото не е чула оскърбителни думи от негова страна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5235 |11.01.2013 Повечето пари от здравни вноски ще остават в НЗОК . 32| 9647 |11.01.2013 Г. Цветанов: Ал. Петров е бил недосегаем; тогава го внедряват и в службите . 17| 5418 |10.01.2013 Зам.-министър на труда: Повечето родители не разчитат на социални помощи . 37| 5169 |08.01.2013 Цветанов: Разбрах за сделката с дюните от медиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads