Реклама / Ads
78| 4947 |05.06.2013 НОВИНИ

Цветанов: Предавам имунитета си веднага

.
Ще си предам имунитета, веднага след като изляза от студиото и отида в парламента. "Всички спекулации, които се тиражираха в публичното пространство - смятам, че е толкова несериозно под някаква форма, че ще се крия зад имунитета си. Смятам, че го декларирах още първия ден, когато положих клетва."
 

Това каза Цветан Цветанов в сутрешния блок на Нова телевизия. Днес той само ще входира искането за сваляне на депутатския си имунитет. "Още не съм се запознал с мотивите", каза Цветанов.

От това, което съм правил като министър на вътрешните работи съм абсолютно спокоен и знам, че това е част от политическата игра, която се прилага в България от тройната коалиция с помощта на прокуратурата.

По негови думи не е бил министър на вътрешните работи по времето, за което са обвиненията към него. „Миналата седмица главният прокурор каза, че експертизата още не е готова и когато го попитаха има ли вече доказани незаконни подслушвания, той каза, че няма. Няма и да се намерят такива, защото просто никога и по никакъв повод не е давано такова разпореждане, както от министър на вътрешните работи, така също и от съответните ръководители на СДОТО”, каза още Цветанов.

Две трети от сигнала за незаконни подслушвания, които съм "правил", е потвърден - че съм бил вътрешен министър, че има такива автомобили с антени за подслушване. Входиран е един анонимен сигнал от Сергей Станичев - част от предизборната  кампания за незаконни подслушвания. "Никога не съм използвал МВР за политически цели", увери Цветанов.

"Това е личен мотив за водене на копроматна война. И личният мотив е на Делян Пеевски", защити се Цветанов. Той отново настоя, че когато е отишъл на среща със Сотир Цацаров, главният прокурор е влезнал, придружаван о Делян Пеевски.

Нека да се обясни технологично как тези бюлетини са щели да бъдат доставени до избирателните комисии, настоя още Цветанов относно бюлетините, намерени в печатницата в Костинброд.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4960 |05.06.2013 Цветанов бави имунитета си . 20| 5633 |04.06.2013 Цв. Цветанов: Уволненията в МВР са необоснована политическа чистка . 48| 5869 |01.06.2013 Цв. Цветанов: Невинен съм! Мога да си мисля нещо за прокуратурата . 40| 5570 |31.05.2013 Цветанов отлита с имунитета си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads