Реклама / Ads
7| 5727 |24.02.2018 НОВИНИ

Цветанов: Президентът работи с БСП за дестабилизация и предсрочни избори

.
Цветан Цветанов
”Опонентите ни генерират скандали, за да се отклони вниманието от това, което прави премиерът Бойко Борисов, министрите и управлението на ГЕРБ. Опозицията вдига скандал след скандал, но това няма да доведе до дивиденти за БСП.
 
Тя не може да е алтернатива на сегашното управление. Трябва да преодолеем тази агресивност", каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ Цветан Цветанов по време на 9-ия Зимен университет на Младежи ГЕРБ в Сандански, организиран от МГЕРБ, Фондация "Ханс Зайдел" и Сдружение ГЕРБ.

На въпрос на младеж за напрежение между институциите Цветанов каза, че на президента Румен Радев му е харесало да управлява еднолично, когато миналата година назначи служебен кабинет. "Държвниятг лава трябва да действа в съответствие с правомощията си по Конституция - да бъде обединител на нацията. А той действа с БСП за дестабилизация на страната, предизвикване на предсрочни избори, назначаване на служебен кабинет и еднолично да управлява. След евентуални такива предсрочни избори пък се цели тежка политическа криза и невъзможност да се състави правителство. Такъв беше и сценарият миналаа година. На президента му се искаше да управлява, а БСП не можеха и искаха да влязат чрез аварийна ситуация през задния вход", допълни Цветанов. Смята, че Румен Радевсистемно обижда парламента и разделя институциите. "Нормално ли е да говори за беквокали, които пеят силно и фалшиво? Налага вето след вето. Кажете ми едно политическо послание на Радев, което да остави дълбок отзвук в обществото и да се коментира дълго време? Всеки скандал, обаче провокиран от него се коментира седмици наред", ядосва се Цветанов.

Той коментира и ситуацията около енергийния министър: До сряда ще се постараем да обявим номинацията си за нов министър на енергетиката, тъй като преди това трябва да се съберем на съответния политически формат. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов пред журналисти в Сандански, предаде „Фокус“.

Цветанов обясни, че ПП ГЕРБ ще даде своята доминация при номинацията на нов министър на енергетиката. „Нека първо да обсъдим всички детайли около това, което се случи вчера, защото в не малка част е доста спекулативно поднасяне на информация от страна на БСП. Аз съм убеден, че след обсъждане на всичко ще може да вземем най-правилното политическо решение, за да няма политически интерпретации“, каза още Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5416 |22.02.2018 МВФ: България трябва да работи за повишаване на доходите . 0| 5802 |22.02.2018 Президентът назначи полковник Мутафчийски за началник на ВМА . 11| 5451 |20.02.2018 Цветанов: Оставката на Жаблянов ще бъде гласувана . 8| 5247 |16.02.2018 Владимиров, БСП: ГЕРБ не носят на критика, Биков, ГЕРБ: Президентът е нервен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads