Реклама / Ads
49| 4939 |01.03.2012 НОВИНИ

Цветанов: Само 2-3 формации имат реален политически живот

.
Цветан Цветанов
2-3 са политическите формации у нас, които имат реален политически живот - имат структури, правят партийни мероприятия и реално през всичките 4 години се подготвят, за да участват в изборния процес. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов на форум "Прозрачност и почтеност в политическия процес", организиран от Асоциацията "Прозрачност без граници".
 

 

 Според него най-важното е да се следят парламентарно представените партии, какъв им е процеса на функционирането им. Когато имаш партия, която работи 4 години, съвсем нормално е, че тя ще получи един приличен резултат или поне очакван", отбеляза още вътрешният министър.

  

Цветанов коментира и темата за купуването на гласове по време на избори.

 

За голямо съжаление купуването на гласове се упражнява изключително активно по време на предизборната кампания и по време на провеждането на изборния процес. С годините този процес се засилваше, защото даваше политически дивидент на определени политически формации, които търсиха своята парламентарна представителност", каза още той.

 

Според него трябва да се провежда по-добра разяснителна кампания. Той е убеден, че хората трябва да имат достъп до изборните списъците доста преди изборите, за да може ако има някакви пропуски навреме грешките да бъдат коригирани.

 

"НДСВ постигнаха висок резултат на европейските избори, но не от партийните структури, а от авторитета на Меглена Кунева и в момента това, което наблюдавахме и на президентските избори през 2011 година – Кунева постигна висок резултат и тя се оценява като бъдещ политически проект, но НДСВ вече го няма", каза още Цветанов.

 

Той си позволи да коментира успеха на изборите на НДСВ на парламентарните избори през 2001 година и местните избори през 2003 година, когато резултатът на царистите беше убийствено слаб, което показва, че няма партиен живот, няма партийни срокове.

 

Думите на Цветанов очевидно ядосаха председателя на НДСВ Христина Христова, която се обърна към него с думите: "Не бързайте да плачете за НДСВ, г-н Цветанов. Ако сте погледнали резултатите от последните местни избори, щяхте да видите, че НДСВ го има на цялата карта в България".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 9365 |24.02.2012 Свидетелят Г. Цветанов: Пред кабинета на Ал. Петров чакаха политици и държавници . 32| 6293 |24.02.2012 Цв. Цветанов: Харасимов е имал конфликтни точки в бизнеса си . 21| 5376 |21.02.2012 Цветанов: Утре всеки може да стане жертва на пътя . 115| 6313 |20.02.2012 Цв. Цветанов: Няма да променя начина си на изказване; изключително възпитан съм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads