Реклама / Ads
23| 5449 |25.03.2013 НОВИНИ

Цветанов ще се изправи срещу Местан в Кърджали

.
Бившият МВР шеф Цветан Цветанов се очаква да влезе в лют изборен дуел с лидера на ДПС Лютви Местан в Кърджали. Така бившата управляваща партия ще остане вярна на линията си за лидерски битки в ключови градове. В 25-и район в София Бойко Борисов излиза срещу Сергей Станишев.
 

Очаква се Генерала да се изправи в Пловдив и срещу най-харизматичната фигура на червените -  любимеца на поколения българи Стефан Данаилов-Ламбо, пише „Стандарт”, цитирайки източници от ГЕРБ.

ДПС има шанс да си върне и петте мандата в Кърджали, показали изборните анализи на ГЕРБ. На миналия вот за парламент партията на Бойко Борисов направи пробив в района с Вежди Рашидов. И сега хората на Ахмед Доган се мобилизирали да си възстановят позициите. По традиция  водач на ДПС в Кърджали е лидерът на партията. Затова Бойко Борисов и екипът му обсъждали вероятността да изправят срещу Лютви Местан Цветан Цветанов. Все още не е 100% сигурно, казаха от ГЕРБ. В изборния щаб на бившите управляващи обсъждали и вероятността да пуснат срещу Местан бившата си депутатка от района Цвета Караянчева. Тя се ползва с доверието на Цветанов.

Освен с Ламбо под тепетата Борисов ще премери сили с лидера на ДСБ Иван Костов. Както и с екскмета Славчо Атанасов. Войводата ще води листата на НИЕ в коалиция с "Лидер". Атанасов още не може да се примири със загубата на последния кметски вот, който ГЕРБ спечели с незначителната разлика от 2000 гласа. С Борисов имат и друг стар конфликт - разтурването на коалицията между войводите и герберите от страна на Славчо, след като стана кмет именно с гласовете на ГЕРБ. В Пловдив трябваше да се изправи и лидерът на СДС Емил Кабаиванов. Но той се отказа от битката за депутат, защото е кмет на Карлово и не можел да излъже избирателите си.

Не избори, а война се задава в Монтана. Тежката артилерия на ГЕРБ Искра Фидосова ще се сблъска с кмета Златко Живков, който ще се бори за депутат от "България на гражданите" на Меглена Кунева. Живков и Фидосова са като куче и котка  - от 4 г. се гонят, преследват и нападат, задава се зрелище, потриват ръце местни политици.

Интересно ще е и във Видин. Там традиционно листата на БСП води Михаил Миков, бивш вътрешен министър в кабинета "Станишев" след оставката на Румен Петков. От ГЕРБ срещу него ще изправят дясната ръка на Цветанов в МВР - бившият му заместник Веселин Вучков. На целия този фон ДПС праща нежно лице - ексдепутатката си Петя Раева.

Чисти и неопетнени имена. Така определи кандидатите за депутати на РЗС организационният секретар на партията Георги Стоянов. Той обяви, че кампанията "Влез в политиката! Смени системата!" е набрала над 200 граждански кандидатури, като над 2/3 от тях са висшисти. Партийният лидер Яне Янев се извини на привържениците си, че е пуснал "стари политически тулупи" в 41-то народно събрание и обеща да не го позволява отново. Традиционно той ще води листата в Благоевград. Янев определи основната цел на РЗС: да "открадне" места от БСП, ДПС и да не допусне партията на Меглена Кунева във властта.

За "обновяването" на листите на БСП с нови лица Янев оприличи соцлидера Сергей Станишев на "албански реотан", защото трябвало преди 5 г. да осъзнае, че в листите му има "корумпирани типове, които пречат на България".

Сред кандидат-депутатите на РЗС е местният лидер във Велико Търново Желю Желев. Съименникът на експрезидента е финансист и е само на 24 г. Магистърът по информатика Петър Стоянов, адаш на друг президент, е един от основателите на партията. Юристи, собственици на бизнес, бивши полицаи, икономисти и докторанти виждаме сред новите имена. Лидерът на РЗС заяви, че всички завиждат за лика на партията му и идеите й. Както и че жена му е най-красива сред половинките на политическите лидери.

Командира заложи на доктори. Петима лекари ще са водачи на ДСБ листи в страната. В Благоевград повежда д-р Илко Семерджиев, в Добрич - д-р Евгени Чобанов, в Кюстендил - д-р Иван Пипонов, в Перник - д-р Валентин Павлов и в Русе - д-р Петър Москов.

Засега Командира ще е първи в Пловдив-град и 23-и район в София. Не е изключено обаче да отстъпи на коалиционен партньор мястото си под тепетата. В Бургас на първа линия е Веселин Методиев, във Варна - Радан Кънев, а във Враца - Асен Агов. Ловеч е даден на преподавателя във Философския факултет Калин Янакиев, Пазарджик поема ген. Атанас Атанасов. В 24-и софийски район и в Стара Загора ще води Иван Иванов, в 25-и столичен МИР и Шумен - Екатерина Михайлова, в Ямбол - Евгени Чачев.

Все още не е ясно къде ще бъдат сложени кандидат-депутатите от "Единство", които избягаха от СДС. Засега Надежда Нейнски е харесана за 24-и район в София, а Ваньо Шарков - за Велико Търново. Бившият лидер на СДС Мартин Димитров май ще се отказва от политиката, тъй като Командира му е отредил да е водач в София-област. Мястото било неизбираемо. В момента му се търси друг град, но тъмносините по места не са съгласни да им го пускат като парашутист.

Меглена Кунева най-вероятно ще оглави едната от листите в София, казаха от партията й "България на гражданите". Досега тя е била номинирана за депутат от Перник и Русе. Друг сигурен водач в столицата ще е Прошко Прошков, който беше и кандидат за кмет на София от Синята коалиция, но след вота от ДСБ отиде при Кунева. Почти сигурно е, че бившият вицепремиер в тройната коалиция Даниел Вълчев ще е начело във Варна, а известният адвокат по човешки права - Йонко Грозев, ще води листа в Пловдив. За Пловдив-област пък се очаква водач да е Димитър Танев, който беше главен секретар в образователното министерство по времето на Вълчев. В листите ще влязат всички членове на Националния съвет на партията. Освен това две трети от кандидатите няма да са участвали досега в политически партии, каза Прошков. Друго решение на движението е една трета от участниците в листите да са жени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 5653 |23.03.2013 Заплахите за живота на Цветан Цветанов - повече от 20 . 20| 5064 |23.03.2013 МВР: В службите има сигнали, че е застрашен животът на Цветанов . 30| 7318 |21.03.2013 НСО отговори: Цветанов е застрашен . 10| 5516 |19.03.2013 Цветанов: Миков назначи Ст. Флоров за шеф на ГДБОП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads