Реклама / Ads
15| 5928 |18.12.2010 НОВИНИ

Цветанов: Ще кажа всичко за имотите ми през януари

.
Цветан Цветанов
След като приключи проверката от НАП, Цветанов ще отговори на всички въпроси за скандалните му имоти. Той е категоричен, че е готов да се раздели с зам. министъра си, ако се наложи.
 

Показателни за свършеното от МВР през годината са междинният и летният доклад на Европейската комисия. Те бяха външната оценка за дейността на правоохранителната система, която беше много критикувана в по-минал период от време, след приемането на страната ни в Европейския съюз. Също така реализирахме през годината законодателството, свързано с Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс, законодателните промени в МВР. Водещото остава полицейските операции, които бяха проведени за противодействие на организираните престъпни групи и престъпността като цяло. Това са трите постижения на вътрешния министър Цветан Цветанов през изминалата година, заяви той в ефира на Дарик.

Според него има какво още да се желае в работата на МВР, по-специално в областта на битовата престъпност, която е най-чувствителна за обществото и която в момент на криза се е увеличила по места. Той изрази надежда, че ще успеят да предприемат необходимите мерки в тази посока през 2011 година.

Цветанов е на мнение, че много се спекулира по отношение на темата с подслушванията в България. За мен е важно какъв е процентът на ВДС-та, които влизат след това в съда като доказателства. Този процент се покачва, което означава, че сме вдигнали ефективността и има резултат, каза още Цветан Цветанов.Той уточни, че е нормално за разследване на престъпление, което в Наказателния кодекс е с наказание над 5 години затвор, да се използват специални разузнавателни средства.

Вътрешният министър обяви, че е имало физическа невъзможност бащата на починалото бебе в Горна Оряховица да е направил бебето преди 5 месеца, както твърдят лекарите. "Действително този плод е бил на 6 месеца, това е и от ДНК-то, взето от бащата, майката и бебето, и се вижда, че няма как да бъде на 5 месеца. Всичко, което беше направено като проверка, което беше под наблюдението на прокурора - подобни действия не е имало. Защо смятате, че не трябва да бъдат разпитани тези, които са били нощна смяна, и тези, които са участвали в израждането на това дете", заяви министърът и отрече да са истина изписаните статии по случая, че лекарите са били събличани например.

Шефът на МВР е категоричен, че при многото работа, която имат - стават и грешки, но те трябва да бъдат ограничени. Голяма част от обществото иска да се промени статуквото и държавата да се борим с престъпността. Ефективността в борбата с тежката организирана престъпност трябва да бъде с по – бързи съдебни процеси и по-ефективни осъдителни присъди, допълни още Цветанов.

Запитан за скандала с неговите имоти и получените пари от консултантски дейности той заяви, че става въпрос за 34 000 лв за три години. „Всичко ще кажа след като приключи проверката на данъчните през януари” заяви вицепремиерът.

Попитан дали иска да стане президент на България, Цветанов отговори, че лично за него е искал да има прекрасното си семейство, което има днес, а всичко останало се е случвало по стечение на обстоятелствата, а не предварително предначертани планове.

Готов съм да сменя и заместник министъра си ако трябва” съобщи Цветан Цветанов. Според него, въпросът свързан с агентите на ДС трябва да бъде затворен окончателно.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5094 |15.12.2010 НАП докладва за имотите на Цветанов през 2011 . 32| 5616 |11.12.2010 Цв. Цветанов: САЩ са с нас; идвам си от най-ползотворното посещение . 4| 5558 |10.12.2010 Цветанов: Готови сме за предизвикателствата от Шенген . 4| 4779 |10.12.2010 Премиерът брани имотите на БАН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads