Реклама / Ads
128| 6223 |19.05.2013 НОВИНИ

Цветанов: Ще сезираме и европейските институции

.
Източник: Булфото
Свидетели сме на доста добре подготвен сценарий в последните 5-6 месеца. Когато бяха протестите януари, подадохме оставка и доказахме, че не искаме властта на всяка цена. В рамките на няколко месеца трябваше да се развие сценарият, в който да бъдем атакувани.
 

Това каза Цветан Цветанов в предаването „На светло с Люба Кулезич” по НТВ. Водещата съобщи, че на покана в студиото да дойдат представители и на другите три партии, които ще ни управляват, е получила отказ. Доводът бил, че не желаят да седнат на една маса с Цветан Цветанов, на когото трябвало да му бъдат сложени белезници.

В предизборната кампания съвпаднаха целите на организираната престъпност и на нашите политически опоненти, каза Цветанов.

Страната ни е в патова ситуация сега – имаме три диаметрално различни партии, които трябва да влезнат в програмно правителство със задкулисни уговорки, коментира Цветанов.

Той каза, че е готов и да бъде показно арестуван в сряда както се говорело, защото всичко е възможно в днешната ситуация. Във вторник ще си входирам молбата за сваляне на имунитет, аз имам това морално задължение.

Цветанов показа и дебело тесте от публикации в медиите с внушения, които бяха публикувани срещу ГЕРБ в дена за размисъл. 

Във връзка със скандала с откритите бюлетини в Костинброд, Цветанов каза, че прокуратурата е излязла с решение, че са задържани над 350 000 бюлетини, готови за експедиция. Никой не е преброил бюлетините.

Никой не си зададе въпроса как в последния момент в печатницата в Костинброд се намират бюлетини, включително за Външно министерство, част от които трябва да пътуват и до Австралия например. И какво е технологичното време за това, отбеляза Цветанов.

В сряда и четвъртък ние водехме с 8-9% според социологическите проучвания. След случилото се в деня за размисъл подкрепата ни спадна значително. Беше подменен вотът на избирателите. Записано е ясно, че в деня за размисъл политическата агитация е недопустима. Ние ще сезираме и европейските институции с всичките доказателства, с които разполагаме.

В Изборния кодекс е написано много ясно, че кандидатите за народни представители могат да оспорят избора за народни представители в срок от седем дни. Срокът изтича в сряда, ние ще входираме жалбата си в понеделник или вторник.

В случай, че изборите не бъдат касирани, Цветанов увери, че ГЕРБ ще е в парламента като конструктивна опозиция на зараждащата се нова тройна коалиция между „Атака”, ДПС и БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 7697 |17.05.2013 Цв. Цветанов: Не съм угоден заради олигархически интереси; атаките са по сценарий . 161| 5457 |11.05.2013 Цветанов: Демокрацията е застрашена, има формации които искат масови безредици . 62| 5225 |09.05.2013 Цв. Цветанов: Всичко, което се случва тези дни, е политически сценарий . 22| 4870 |08.05.2013 Цветанов: Няма от какво да се притеснявате, когато гласувате по съвест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads