Реклама / Ads
46| 5820 |18.10.2013 НОВИНИ

Цветанов: Сидеров псува и ни предизвиква

.
Цветан Цветанов Източник: Булфото
Ние ще си останем същите и няма да се поддадем на тези провокации. Има хора, които целят сбиване, което ще е грозна картина, която ще се върти от всички международни медии.
 

Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на въпрос дали ГЕРБ отново ще излязат от пленарна зала заради поведението на ПГ на „Атака" спрямо депутатката Цвета Караянчева.

„Ние никога не провокираме подобни събития. Тези, които ги целят, влизат, излизат и по този начин целят тази провокация, която да прерасне в едно сбиване, което ще бъде една срамна картина, която ще бъде давана по всички международни обмени. Не искам да мисля за българските граждани, които ще се срамуват от това, което са направили депутатите в българския парламент", заяви Цветанов.

„Това, което призова нашият лидер, е - нека да не се регистрират, когато излизат и защитават уж принципна позиция, различна от управляващите. Когато няма кворум от 121 регистрирани души за дадено пленарно заседание, парламентът преустановява своята дейност, което означава, че ще отговори на очакванията на българските граждани и желанието на над 70 % от българските граждани за предсрочни парламентарни избори.

Надявам се, че тогава вече всяка една от партиите ще анализира поведението си, ще осъзнае грешките и поводите или провокацията, която се цели от дадени политически формации, да не се случва в един бъдещ парламент и действително да седнем да работим като едни парламентарно представени партиите на българските граждани", каза още Цветан Цветанов.

По думите му днес в пленарна зала Волен Сидеров е използвал нецензурни думи. „Постоянно, през цялото време той псуваше. Няма как да отговорим на подобна провокация. Исках да спрем тази провокация и тя да не прерасне в сбиване. Помолих и колегите да оставим емоцията малко настрана. Той се обръщаше с нецензурни думи към всички и най-вече към Цвета Караянчева и всички, които бяха там", обясни Цветанов.

По думите му не се е стигнало до физически сблъсък. „Винаги в такива действия всеки се стреми да провокира колкото е възможно по-голям скандал, а това е целта на ПГ на „Атака". Благодаря на колегите от ПГ на ГЕРБ, че не се подадоха на тази провокация и тя беше неутрализирана", каза той.

Цветанов каза още, че ПГ на ГЕРБ ще обсъди и ще вземе политическо решение дали да даде Волен Сидеров на Комисията по вероизповеданията и парламентарна етика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5670 |18.10.2013 Караянчева: Сидеров не ми посегна . 12| 5495 |17.10.2013 Комисията "Сидеров" ще разследва Плевнелиев . 24| 5596 |17.10.2013 На Волен му трябват още 100 депутати за плана „Сидеров” . 32| 5776 |16.10.2013 Сидеров към Плевнелиев: Не се страхувай, няма да ти направя нищо лошо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads